GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kurucuları arasında yer alan ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Eren, yaş haddinden emekli oldu. 

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Eren'in emekliliği nedeniyle düzenlenen törende, asistanlığından bugüne kadar verdiği hizmetler için Prof. Dr. Sami Eren'e teşekkür etti. 

 Törende oldukça duygulanan ve hüzünlenen Prof. Dr. Sami Eren de Gaziantep Üniversitesi'nin birçok ilklere sahne olduğunu belirterek, eğitim hayatı ve yaşamından anıları katılımcılarla paylaştı. 

"Sami Bey deyince akla üniversitesinin kuruluşu geliyor" diyen Gaziantep Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz de, Eren'in işine karşı gösterdiği özene dikkat çekti. Mesai arkadaşlığı yaptığı dönemlerden anıları katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Filiz, Prof. Dr. Eren'in emeklilik hayatını sağlıklı bir şekilde geçirmesini temenni etti.

Günün anısına Prof. Dr. Sami Eren'e plaket takdim edildi. 

 Törene, GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.