Bilecik protokolünün eşleri mülteci kadınlarla kahvaltıda buluştu.

Bilecik Valisi Süleyman Elban’ın eşi Beyza Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in eşi Funda Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un eşi Fatma Duymuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mülteci kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda mülteci kadınların yaşadığı zorlukların anlatıldığı video gösteriminin ardından AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in eşi Funda Eldemir konuşma yaptı.

Eldemir, mülteci kadınlarla beraber olmaktan duydukları mutlulukları dile getirerek, "Neden böyle bir şey yaptığımızı şu videoyu izledikten sonra dillendirmeye bile gerek yok. Yine de kulağın duymasının da önemi var. Tabii ki insan olmakla alakalı. Bir kutsi hadisi şerif biliyorum beni çok etkilemiştir. Yeryüzü ilk yaratıldığında bir gaz bulutu olarak yaratılmış. Kendi kendine dönmekteyken Allah dağlarla yeryüzünü sabit hale getiriyor. Melekler onu gördükleri zaman hayretle sormuşlar. ’Yarabbi ne kadar güçlü şeyler bunlar bundan daha güçlü şeyler yarattın mı?’ ’Demiri yarattım’ demiş. ’Ondan daha kuvvetli bir şeyi yarattın mı?’ ’Suyu yarattım.’ ’Ondan daha kuvvetli bir şey yarattın mı?’ ’İnsanı yarattım.’ İnsan öyle bir şey ki tüm kainatta hacmi ufacıkken tüm kainata etkili olabilecek bir mahiyete sahip" ifadelerini kullandı.

"Biz onlara gidemiyoruz, Allah onları bize getiriyor"

"Biz onlara gidemiyoruz, Allah onları bize getiriyor" diyen Eldemir, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mezhebimiz Hz. Adem’den tüm insanlığın kardeş olması ve Hz. Peygamberle birlikte muhakkak ki tüm Müslümanlar kardeştir. Bunu onlara yardım için değil. Muhacir kardeşlerimize ev eşya bulalım diye değil. Onlar daha iyi yemek yesinler, daha iyi giyinsinler diye değil. Bunu kendimiz için yapacağız. Eğer biz bunu yapmazsak hem bu dünyada hem de diğer tarafta hazırlanmış olan yere giremeyiz. İmtihan dünyasında yaratıldığımız için Allah bizi başı boş bırakmayacaktır. Üzerimizdeki kötü şeyleri bizler bu kardeşliğimizle atıyoruz. Belki de onların hayır dualarıyla. Onların bizlere, liderlerimize dua etmeleri gönlümüzü açıyor. Değer diyorsunuz. Irak’ta, Filistin’de, Mısır’da Dünya’nın dört bir tarafında belki gördüğümüz en iyi ülkede bile Müslümanlar sıkıntı içerisinde. Biz onlara gidemiyoruz, Allah onları bize getiriyor. Biz şu iletişim dünyasında acıları bu kadar gördüğümüzde duyarsız kaldığımızda bunun hesabını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Bunun farklı bir hikmet boyutu olduğunu düşünüyorum. Onlar sayesinde ülkemizin bereketlendiğini, onlar sayesinde başımıza gelecek bir çok şeyin def olduğunu düşünüyorum. Ecdadımız böyle davranmış bizlerde bunu devam ettirmeliyiz. Biz bunları yaptığımızda inşallah hakikate ereceğiz. Bizi böyle şereflendirdikleri için hanımlarımıza tekrar teşekkür ediyoruz" dedi.