Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası(PÜİS) Genel Başkanı ve Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, Paralel Devlet Yapılanması’na karşı sonuna kadar devletin yanında yer alacağını söyledi.
PÜİS’in düzenlediği "Karadeniz Bölgesi Akaryakıt Bayileri Toplantısı" Samsun’da Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya; Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca (EPDK) Denetim Dairesi Başkanı Mehmet İbiş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü Petrol Piyasası Şube Müdürü Cabir Can, Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Hizmet Yeri Belgelendirme Müdürü İsmail Bubik, EPDK LPG Piyasası Dairesi Grup Başkanı Mehmet Tuncel, EPDK Petrol Piyasası Dairesi Enerji Uzmanı Özgür Çakır, EPDK Denetim Dairesi Enerji Uzmanı Aşiyan Meriç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Esat Emre Koç ile Mühendis Ufuk Kale, Bafra Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar, TSE Bölge Müdürü Erol Kaygı, Samsun Sanayi İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kerim Sezer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdür Yardımcısı Harun Kaya, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yakup Yazar ile saha müdürleri, TP Petrol Dağıtım A.Ş. Tesisler ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Bülent Barut ile Satış Daire Başkanı Taner Tığlı, OMV Petrol Ofisi A.Ş. Satış Müdürü Nazmi Yıldız ile Yatırım Uzmanı Ömer Mesçi ve saha müdürleri, ekipman firmalarının yöneticileri, PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, PÜİS eski Genel Başkanı Muhsin Alkan, PÜİS Genel Merkez Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri, PÜİS Şube Başkanları ve bayiler katıldı.
"DEVLETLE KAVGA ETMEMEK HAK ARAMAMAK DEĞİLDİR"
Toplantıda bir konuşma yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, "PÜİS; adalet, şeffaflık ve mali disiplin değerlerinden hiçbir zaman vazgeçmeyecek. PÜİS Türkiye’deki akaryakıt sektörünün teşkilatı en büyük işveren sendikasıdır. Göreve geldiğimiz gün söylediğimiz şeyin altını tekrar çizmek istiyorum. Devletle kavga etmeyeceğimizi söylemiştik. Bir iş adamı, milli bir insan, milli bir kuruluş kendi devletiyle kavga etmez demiştim. Devletle kavga etmemek hak aramamak değildir. Tabiî ki hak arayacağız ama kavgasız, ortak akılla sorunların çözümünde devletin yanında olup sektördeki olumsuzlukları ortadan kaldıracak iradeyi ortaya koyacağımızı söylemiştim. Biz iş adamıyız, esnafız, tüccarız, milli servete katkı sağlayan ticaret alanında hizmet veren önemli kuruluşlarız. Hiç kimsenin bizi yok saymaya hakkı yok hiç kimse bizi yok sayamayacaktır. Onun için yok sayılan kesimle kavga değil her türlü mücadeleyi veririz” dedi.
"TÜRKİYE’DE AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI YOKTUR, VERGİ KAÇAKÇILIĞI VARDIR"
Türkiye genelindeki 13 bin bayinin ve 90’a yakın dağıtım şirketinin legal çalışmasını her zaman savunduklarını belirten İmran Okumuş, “Türkiye’de akaryakıt kaçakçılığı her zaman gayri resmi bir söylemdi. Biz dil ve ifade değiştirmeden daha samimi bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı demeyi bıraktık, bunun bir vergi kaçakçılığı olduğunu savunduk. Bizin savunduğumuz yere birçok sektör çalışanının da geldiğini görüyoruz. Türkiye’de akaryakıt kaçakçılığı yoktur, vergi kaçakçılığı vardır. Çünkü akaryakıttaki verginin ne kadar yüksek olduğunu söylememe gerek yok. Türkiye’de akaryakıt ana dağıtım şirketi kurmanın şartlarının yeniden gözden geçirilmesi konusunda ısrarlarımız var. 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ve esasının yeniden şekillendirilip bayilerin lehine birçok şeyin değişmesini arzu ediyoruz. Kaçakçılık yapan dağıtım şirketlerinin meslektaşımız olmadığını, kaçakçılık yapan bayilerin bizden olmadığını her yerde ifade ettik buradan da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
"ATANDIĞIM ŞİRKETLER PARALEL DEVLET YAPILANMASININ YÖNETTİĞİ ŞİRKETLERDİ"
PÜİS Genel Başkanı olarak Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildiğini belirten Okumuş, “Sayın Başbakanımızın ve iktidarın hepinizin malumu olan Paralel Devlet Yapılanması adı altında kurulmuş bir örgütle vermiş olduğu mücadeleyi hepimiz biliyoruz. Bu mücadele millet ve devlet için yapılan devleti ve milleti bölmek için çabalayan, akıl hastası, akıl eksikliği bulunan bir topluma karşı verilen bir mücadeledir. Bu mücadelenin bir parçası olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve devletimizin yanında olmak teklif edildi ve kabul ettim. 17 Kasım 2015 tarihinde 19 şirkete altı arkadaşımla birlikte atandım. Atandığım şirketler Paralel Devlet Yapılanması’nın yönettiği şirketlerdi. Yani Kaynak Holding. Sahiplerinin belli olmadığı bir şirket. Bu mücadele de devletin yanında yer almayı, vatan ve millet için bu gömleği giymem gerektiğini düşündüm. Bu görevde sonuna kadar devletin yanında yer alacağımı söylemek istiyorum. Devleti bölmek, parçalamak isteyenlerle, hainlerin kökü kurutuluncaya kadar devletin yanında olacağımı söylemek istiyorum. Bu vesile ile bu ülkenin bölünmesine, birlik beraberliğinin bozulmasına, teröre destek verene, onun yandaşlarına hem sizlerle birlikte onları lanetliyorum. Onlara akıl sağlığı diliyorum. Dün de başaramadılar bugün de başaramayacaklar. Atatürk’ün şehri Samsun’dan söylüyorum; hainliği, kahpeliği bırakın, siz başaramadınız, başaramayacaksınız. Bu millet değil malını, canını verir diye tekrar sesleniyorum” şeklinde konuştu.