Amasya’da Ramazan aylarında 150 yılı aşkın süredir kalede konser veren Amasya Belediyesi Bandosu, bu yılki repertuvarı kahramanlık türküleri ile mehter marşından oluşturdu.
Ramazan’ın ilk günü belediyeye ait ‘Ramazanbüs’ adı verilen üstü açık otobüs ile Harşena Kalesi’ne tırmanan bando ekibi ‘Çanakkale Türküsü’, ‘Genç Osman’ ve ‘Türkiyem’ gibi parçaları seslendirdi.
Kaleye yarısını araçla, yarısını da yürüyerek tırmandıklarını belirten şef Osman Kiraz, bu yıl Ramazan boyunca sürecek konserlerde kahramanlık türkülerini çalacaklarını söyledi.
3 yıldır bandoda görev yapan Mustafa İnce son dönemdeki şehit haberlerinden dolayı hüzünlü olduklarını belirterek, "Geçen sene oyun havaları çalmıştık. Bu sene Çanakkale marşını çaldık” dedi.
Ramazan boyunca kendilerini taşıyan otobüsü ‘Ramazanbüs’ olarak adlandırdıklarını anlatan İnce, “Güzel bir otobüs. İnsanlar bizi kameraya çekiyor. Videoya çekiyorlar. Farkında olmadan binlerce videomuz sosyal medyada dolaşıyor” diye konuştu.
Bando ekibini taşıyan otobüsün şoförü Mithat Tezcan, “Ramazanlarda gündüz ve sahurda olmak üzere bando ekibiyle beraber vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Top kalesinden yıllardır atılan Ramazan topunu bu yılda kumandayla kendisi ateşleyen Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de, Amasya’ya yakışan güzel gelenekleri sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi. Topun hazırlanmasını yıllardır görev yapan Seyfettin Gökçe’nin yerine Ahmet Uyar üstlendi.
Ramazan boyunca çeşitli programlar tertiplediklerini, ayrıca mahallelerde iftar sofraları kurduklarını anlatan Özdemir, tarih tutkunlarını Amasya’ya davet etti.