GAZİANTEP(AA) - Ramazan ayı dolayısıyla Kahramanmaraş ve Malatya'da ilk teravih namazları kılındı.

Kahramanmaraş'ta ramazan ayının başlamasıyla birlikte camilere akın eden vatandaşlar, ilk teravih namazı Türkiye'nin en büyük üçüncü camisi olan Abdulhamid Han ve tarihi Ulu camide kıldı.

İlk teravih namazını kılmak için Abdülhamid Han ve tarihi Ulu Camisi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kadınlar namaza, caminin kendilerine ayrılan bölümünde katılırken, bazı vatandaşlar da namazı çocuklarıyla kıldı.

- Malatya

Malatya'da ise tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde ramazanın ilk teravih namazı kılındı.

Kent merkezinde bulunan tarihi Hacı Yusuf Taş Camisinde teravih namazı öncesi Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, ramazanla ilgili vaaz verdi.

Çimen vaazında Kur'an-ı Kerim'im ramazan ayında indirildiğini belirterek, "Ramazan ümmeti Muhammed'in ihya olduğu, dindarlığını yeniden inşa ettiği bir mevsim. Ramazan müminlerin inanç kökleriyle yeniden buluştuğu bir mevsim. Ramazan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin içinde olduğu bir ay. Ramazan İslamın beş şartından biri olan oruç ibadetinin ifa edildiği bir ay." diye konuştu.

Ramazanın sıradan bir ay olmadığına değinen Çimen, Müslümanların ramazana 11 ayın sultanı ismini verdiğini kaydetti.

Çimen'in vaazının ardında Malatya İl Müftü yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz ve Darende Ağılyazı Cami İmam Hatibi Bünyamin Kaya ilk teravih namazını kıldırdı.Cami ilk teravih namazında doldu, bazı vatandaşlar caminin avlusunda namaz kıldı