Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, demokrasiye ve milletin iradesine yapılan her türlü saldırının karşısında olduklarını söyledi.
RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, dün geceki darbe girişimi sırasında başta TRT ve CNN Türk olmak üzere, yayınları durdurmaya yönelik girişimlere tepki gösterdi. Gürsoy, "Demokrasinin vazgeçilmez güçlerinden biri olan medya, bu darbe girişiminde çok iyi bir sınav vermiştir. Medya mensupları hayatları pahasına görevlerini yerine getirmiştir. TRT’de meslektaşlarımızın rehin tutulması ve silah zoruyla darbe bildirisi okumaya mecbur bırakılması utanç verici bir durumdur. CNN Türk yayınlarının sürdürülebilmesi için yönetici ve çalışanlarının insan üstü gayret ve çabaları takdirle şayandır. Ayrıca bazı yerel televizyon kanallarının uydu yayınlarının kesilmesi girişimi de yayıcılığımız açısından kabul edilemez bir durumdur" dedi.
Yerel, bölgesel ve ulusal radyo ve televizyon yayıncılığının önemli bir kamu hizmeti olduğunu belirten RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, "Buna zarar verecek, yayınları engellemeye yönelik her türlü olumsuzluklarla mücadele etmek aslı görevlerimizdendir" dedi.