Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı’na devredilecek askeri hastanelerle ilgili komisyonlar oluşturulduğunu söyledi. Akdağ, “Devredilen askeri hastanelerde rütbeli personel olmayacak” dedi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, memleketi Erzurum’da bir dizi ziyaret kapsamında Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti. Valilikte açıklamalarda bulunan Akdağ, OHAL ile ülkenin normalleştiğini söyledi. FETÖ terör örgütünün 20 saat içinde tuzla buz olduğunu dile getiren Akdağ, “Meclisimizin ilan ettiği olağanüstü hal Türkiye’nin normalleşmesinin önünü açan bir süreç haline dönüşmüştür. Başta Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere bütün kurumlarımız normalleşiyor. Demokratik bir ülkede, iradenin milletle olduğu bir ülkede nasıl olması gerekiyorsa böyle oluyor. 40 senelik hain bir hazırlık 20 saat içinde tuzla buz oldu. Bunda herkesin payı var. Tüm milletin her ferdinin payı var. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere siyasi iradenin ve basının büyük payı var. Ele ele verdik birlikte yaptık ve irademize tasallut eden çeteyi alt ettik. Şimdi bu çetenin mensuplarının kılı kırk yararak devletten temizlenmesi lazım. Dikkatli bir şekilde bunlarla münasebeti olmayan insanların, bunların akıntısına sürüklenmemesi lazım. Gerçekten bu iş için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ama kim bu darbe teşebbüsünde bulunmuşsa onlar hukukun gerekleri içerisinde en sert şekilde cezalandırılacak. Kim bu çeteyle bağlantılı olarak devletin içine sızmış, devletin içinde paralel bir yapılanma göstermişse onlar da temizlenecek” dedi.
Erzurum’da FETÖ terör örgütünden alınan okullarla ilgili bilgi veren Recep Akdağ, “Erzurum’da Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi, Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Murat Ellik İlkokulu milletin parasıyla, himmet adı altında milletiniz dini inançları sömürülerek yapılan okullar elbette milletin çocuklarına hizmet edecek. Şu anda da bu hizmeti icra etmek valiliğimiz gerekli çalışmaları yapıyor” diye konuştu.
Erzurum’da kapatılarak Sağlık Bakanlığı’na bağlanan Şifa Hastanesi’ne de değinen Bakan Akdağ, “Ayrıca Bakanlığımız Erzurum’da bir hastaneyi devraldı. Bu hastanemizi, milletin hastanesini Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağladık ve orada milletimize hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Devredilecek askeri hastanelerde rütbeli personel olmayacak”
Askeri hastanelerin ne şekilde devredileceği hakkında konuşan Akdağ, “Olağanüstü hal kanununa göre çıkarılan kararname ile askeri sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı’na bağlanması kararı alındı. Siyasi irade ve milletin iradesi tecelli etmiş oldu. Bu sürecin Silahlı Kuvvetler’le beraber Milli Savunma Bakanlığımız ile bu süreci yürütüyoruz. Bununla ilgili komisyonlar oluşturduk. Bu hastanelerin olduğu her şekilde komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonlarda Maliye Bakanlığı, Silahlı Kuvvetler ve Sağlık Bakanlığı’nın bir temsilcisi var. Çalışmalara yoğun bir şekilde başladık. Tüm şehirlerde olduğu gibi Erzurum’daki de Bakanlığa bağlanacak. Buralarda rütbeli personel olmayacak. Yani sağlık personeli bakanlıkça hizmet verecek” dedi.