KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Referandumda 'evet' diyerek, yeniden Türk milletinin tarih sahnesinde sözü geçen, mazlumlara zulüm edilmesini önleyecek bir güce sahip olacak bir sistem değişikliğine destek vereceklerini belirtti.

Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Şubat Cuma günü kente gelişine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türk milletinin, Türk devletinin tekrar dirileceği bu sistemde ilk adımın Kahramanmaraş'tan atılacağını söyledi.

16 Nisan'da, Türkiye'nin sandık başında "evet" diyerek, güçlü Türkiye'nin temellerini atacağını ifade eden Güven, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili halk oylaması sürecinin belli olduğunu, sonucunun da halk tarafından belirleneceğini belirtti.

Türk tarihine ilişkin değerlendirmede bulunan Güven, şunları kayetti:

"Bu tarih içerisinde 16 tane Türk Devleti kurulmuş, milletimiz hiçbir zaman lidersiz kalmamış ve tüm dünyaya, tüm mazlumlara adalet götürme ideolojisinden asla taviz vermemiştir. Ecdatlarımız bu uğurda çaba sarf etmişler. Yine Türkiye'nin bu ideolojide ayağa kalkacağı, etrafını etkileyebileceği, tüm dünya coğrafyasındaki mazlumlara adaleti götürmeye uğraştığı sisteminin ilk adımını büyük millet meclisi attı. İnşallah bizde 16 Nisan da evet diyerek yeniden Türk milletinin tarih sahnesinde sözü geçen, mazlumların yanında olan, mazlumlara zulüm edilmesini önleyecek bir güce sahip olarak bir sistem değişikliğine gideceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum startının Kahramanmaraş ile verdiğini belirten Güven, "Cumhurun reisi, halkın reisi Kahramanmaraş’ta olacak. İlk adım Maraş'ta atılıyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek olan referandum mitinginin şöyle bir anlamı var.

Cumhur reisimiz siyasi harekete geçerken ilk başlangıç noktası yine Kahramanmaraş Yeşilgöz buluşmasıydı. Bu anlamda da Türk Milletinin, Türk Devletinin tekrar dirileceği bu sistemde ilk adımı yine Kahramanmaraş’ta atıyor."