Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili, Mardin’de düzenlenen çeşitli programlarla ihya edildi.
Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili, Mardin’de çeşitli programlarla ihya edildi.
Mardin İl Müftülüğü, merkez Artuklu ilçesinde bulunan Fuat Yağcı Camisi’nde “Mevlit Özel” programı düzenledi. Yatısı namazının ardından başlayan programda, Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, kasideler ve ilahiler okundu.
Günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldıran Müslümanlar, bol bol dua ettiği ve bu mübarek gecenin zulüm altında olan, sıkıntı çeken Müslümanlara rahmet ve bir kurtuluş vesilesi olması temennisinde bulunduğu görüldü. Program, verilen ikramların ardından sona erdi.
DOST-DER’DEN REGAİP SEMİNERİ
Mardin’de faaliyet yürüten ve yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Dostluk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) de Regaip Kandili münasebetiyle üye ve gönüllülerine dernek binasında seminer düzenledi.
Dost-Der Başkan Yardımcısı Mücahit Önen’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer, ardından Dost-Der Genel Sekreteri Muhammed Arasan’ın yaptığı konuşmayla devam etti.
Üç ayların feyizli ve bereketli maneviyat mevsimi olduğunu dile getiren Arasan; “Üç Aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının feyizli ve bereketli maneviyat mevsimindeyiz. Allah’a hamdolsun. Kur’an ayı Ramazan’ın müjdecisi olan üç aylar içinde bol yağmur taşıyan bulutlar gibidir.” dedi.
Konuşmasının bitiminde Allah’ın mekânlar içinde mukaddes mekânlar yarattığına da değinen Arasan; “Cenabı Allah, mekânlar içinde mukaddes mekânlar; zamanlar içinde de mukaddes zamanlar yaratmıştır. Örneğin; Yüce Allah’ın beldeler içinde Mekke ve Medine’yi, aylar içinde Ramazan’ı, günler içinde cumayı, geceler içinde Kadir gecesini üstün kıldığı ayet ve hadislerle sabittir. Zamanlar içinde yarattığı mukaddes zamanlardan birisi de; Müslümanlarca üç aylar olarak bilinen; ‘Recep, Şaban ve Ramazan’ aylarıdır. İşte bu vakitlerde yapılan ibadetler daha makbul ve daha değerlidir.” diye konuştu.
Kapanış konuşmasını ise Eğitimci-Yazar Ekrem Açılan yaptı. Açılan, “Bu gecelerde halis bir niyet ile Allah’ın rahmetine mazhar oluruz. İnşallah Recep ve Şaban aylarından sonra Ramazan ayına ulaşacağız. Hem bu ayların sonunda bayram etmeyi hem de küfre galip olma bayramını yaşayacağız. Allah (c.c) bize sermaye veriyor. Bu ticaretin karşılığını yaparsak binlerce kat karşılığını alacağız. Sürekli bir hesap içerisinde olmamız gerekir. Ümmetçe ‘Allah için ne yaptık? sorusuna klasik cevaplar alıyoruz. Burada en büyük yanlış, nefsimizi temize çıkarmaya çalışmamızdır. Allah’ın bize verdiği ömür büyük bir nimettir; ama acaba biz bunun ne kadarını Allah için harcıyoruz. Allah (c.c), çokça merhamet sahibidir; bizimde merhametli olmamız gerekir. Çevremizdeki bütün insanlara karşı İslam’ı anlatma gibi bir sorumluluğumuz var. Eğer biz insanlara karşı tebliğ görevimizi yerine getirmezsek bizler eksik ve kusurluyuz demektir.” şeklinde konuştu.
Seminer yapılan dualarla sona erdi.