Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yaşayan ve Rüzgar Enerji Santrallerine (RES) karşı verdiği mücadelelerle tanınan fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak, kalbine yenik düştü.

Yalıkavak'ta yaşayan Fotoğraf Sanatçısı, şair ve doğa dostu Nayil Kabak, solunum yetmezliğine bağlı kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Kabak, sevenleri tarafından bugün son yolculuğuna uğurlandı. Kabak'ın cenazesi, bugün Geriş Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Geriş'de ki aile mezarlığına defnedildi.

Kabak'ın cenaze törenine CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP'li Meclis üyesi Mustafa Saruhan, kurucusu olduğu Bodrum Çevre Koruma Platformu Üyeleri, Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ve sevenleri katıldı.

Yalıkavak’ın Geriş köyüne kurulması istenen Rüzgar Enerji Santralleri (RES)’e karşı verdiği mücadelelerle tanınan Kabak, uğruna savaştığı tepelerde bulunan aile mezarlığına defnedildi. Bodrum Çevre Koruma Platformu'nun da kurucu üyeleri arasında yer alan Kabak'ın geçtiğimiz günlerde Çeşme Karaburun'da bulunan RES santrallerine giden grupla yolculuk ettiği ve oldukça yorularak rahatsızlandığı öğrenildi.

Nayil Kabak'ın yakın arkadaşı olan Mustafa Tanışık, "O bir doğasever, o bir insan severdi. O elindeki kamerasıyla, duygularını katarak doğa sevgisini bizlere aşıladı. İnsanlar can bedenden ayrıldığı anda değil, en son anıldığı anda hayattan göçer. Derim ki Nayil Ağabey, hem anılarda, yarımadada yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

RES’lere karşı verdiği mücadelesiyle tanınan Avukat Remzi Kazmaz da Kabak'ı uğruna mücadele ettiği Geriş tepelerinde son yolculuğuna uğurladıklarını belirterek, "Sana söz veriyorum Nayil Abi, o mahkeme kararını mezarının başına getireceğim. Sen de bize söz ver. Bu dağlar sana emanet. Kardelenleri, papatyaları çek. Ama gece o dağlara biri yaklaştığı zaman deklanşörüne bas. Işığı gördüğümüzde biz yanına geleceğiz." dedi.