Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonunu işbirliğiyle düzenlenen 9. Rize Tanıtım Günleri etkinliklerinde Çekmeköy Belediyesi kurduğu stantla ilçeyi tanıtmaya başladı.
Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonunu işbirliğiyle her yıl İstanbul’un farklı noktalarında düzenlenerek geleneksel hale gelen Rize Tanıtım Günleri yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Rize’nin kültürünü, yapısını ve insanların karakteristik özelliklerini yansıtmak amacıyla şehrin ilçe belediyeleri, 9’uncu Rize Tanıtım Günlerinde stant kurdu. Rize’nin ilçe belediyelerinin dışında, Çekmeköy Belediyesi ve Bayrampaşa Belediyesi de etkinlik kapsamında stant kurarak, ilçelerinin tanıtımını yapmaya başladı. Çekmeköy Belediyesi’nin tahtadan yapılmış ‘Laztang’ isimli aracı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Rize Tanıtım Günleri etkinliklerinin açılış töreni sonrasında Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yanı sıra eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve protokol üyeleri Çekmeköy standını gezdi. Stant önünde duran ‘Laztang’ isimli tahtadan yapılmış araca binen Hayati Yazıcı renkli görüntüler oluşturdu.
9’uncu Rize Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında kurdukları stantta konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Maltepe Meydanında Rize Günlerini bu sene 9’uncu defa düzenliyoruz. Rize Tanıtım Günlerinin açılışını vekillerimizle ve başkanlarımızla beraber çok güzel bir şekilde açılışını yaptık. Çekmeköy Belediyesi olarak Karadeniz’imizin güzel bir etkinliğinde stant açmak ve gelen hemşerilerimize 7 yıllık süre içerisinde hemşerilerimize yaptıklarımızı anlatmak bizim çok önemli. Çünkü bir Rizeli olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İşinden dolayı o yöreye gidemeyen insanlara da yöreyi adeta Rize’yi İstanbul Maltepe Meydanına getirdiler. Muhlaması ile hamsisi gibi birçok özelliğiyle inşallah İstanbullularla beraber Karadeniz’imizin güzel insanlarıyla hep beraber yaşayacağız” dedi.
Yoğun bir katılımla açılışı yapılan 9’uncu Rize Tanıtım Günleri 7-14 Nisan tarihleri arasında, vatandaşların ziyaretine açık olacak.