RİZE (AA) - Rize İnsani Yardım Derneğince, Suriyeli mülteciler için toplanan gıda, giysi ve battaniye gibi yardım malzemeleri, Hatay'ın Reyhalı ilçesine ulaştırılmak üzere bir tırla yola çıktı.

Dernek sekreteri Recep Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneklerinin 2014 yılında kurulduğunu, İHH İnsani Yardım Vakfı ile koordineli olarak faaliyet gösteren bir gönüllü yardım kuruluşu olduklarını söyledi.

Daima mazlumun, yetimin ve fakirin yanında olduklarını ifade eden Kaplan, "Maddi ve manevi yardımlarımızı onlardan esirgemedik. Yardımlarımızı da onları incitmeden yapmaya gayret ettik. Bu anlamda Suriye'de yapılan zulmün karşısında durduk ve Suriyeli mazlumların yanında olmaya çalıştık" dedi.

Kaplan, gönüllü kişiler tarafından yapılan çalışma sonucu Rize'den daha önce de 7 tır dolusu malzeme gönderdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Kermesler düzenledik. kermeslerden gelen bağışları İHH merkezine gönderdik. Sadece Suriye'ye değil Rize'deki mazlumlara yardım ettik. Bu anlamda fakirlerimizi titizlikte seçerek yardımları bizzat yerinde kapılarına teslim ettik. Derneğimiz, halkımızdan aldığı güçle her zaman her yerde zalime 'dur', mazluma 'diren' mesajını iletmiştir. Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır."