Türkiye ile Rusya arasındaki krizin çözülmesiyle birlikte Muğla’nın Bodrum ilçesinde Rusya Kültür Günleri düzenlendi.

Uçak krizinin ardından Türkiye ile Rusya arasında sorunlar yaşanmaya başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinin ardından ilişkiler normale dönmeye başladı. Rusya ile Türkiye Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı projesine imza atılmasıyla birlikte iki ülke arasındaki buzlar eridi. Rus Turistlerin Türkiye’ye tatile gelmeye başlamasıyla Bodrum Rusya Kültür günü düzenlendi. İskele meydanında düzenlenen Rusya Kültür günlerinde, Rus yemekleri ve Rusya’nın hediyelik eşyaları, kültürleri tanıtıldı. Rusya’dan gelen misafirlere ise Türk yemekleri ile Bodrum’un yöresel tatları ikram edildi.

Türkler ve Ruslar sevindi

Bu yıl 2’cisi düzenlenen Bodrum’da Rusya Kültür Günleri kapsamında Rus turistler meydana gelerek hem kendi kültürlerini Bodrum’da gördükleri için sevindi . Türk kültürünü de tanıyan Ruslar iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesine sevindiklerini söylediler. Meydanda açılar Rus stantlarını gezen Türkler ise aradaki buzların erimesiyle birlikte ilişkilerin normale dönmesi konusunda memnuniyetlerini dile getirdi. Karşılıklı stantlarda yöresel kıyafetlerin el sanatlarının yer aldığı Kültür günlerinde Rusya’dan gelen dans ekibi ise Rusya’nın yöresel danslarını sundu. Büyük bir ilgi gören Rusya Kültür günleri büyük beğeni topladı.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Tanıtma vakfı ve Bodrum Otelciler derneğinin katkılarıyla düzenlenen Rusya Kültür Günlerinde kısa bir açıklama yapan Bodrum Tanıtım Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar Bu yıl Bodrum Rusya Kültür Günlerinin 2’cisini düzenlediklerini söyleyerek “Bodrum tanıtma vakfının Moskova’da ofisi bulunmakta. Bu etkinliğin adı Bodrum - Rusya kültür günleri.

RUSYA KÜLTÜR GÜNLERİ FOTO GALERİ

Vaş Bodrum Portalı’nın (WWW.bodrum.com.ru) ve festivalin yöneticisi Rus Sergey Klyuev, Rusya ile ilişkilerin düzelmesine sevindiklerini belirterek “bu yıl bu etkinliğin 2’cisini düzenliyoruz. Biz bu etkinliğe yıl başından beri hazırlanıyoruz. Bizim ilişkerimizde bir problem olmadı ama ülkeler arasındaki ilişkilerin düzelmesi ise bizleri daha mutlu etti”ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşayan ve Daria Güven ise ülkeler arasındaki ilişkinin düzeldiğine sevindiklerini dile getirdi.

Natalia Başyazıcıoğlu da bu etkinliklerin devam etmesini gerektiğini dile getirerek, 2 ülke arasındaki krizin bitmesi için çok dua ettiğini söyledi. Rusya ile Türkiye arasındaki buzların erimesine ise çok sevindiğini açıkladı.