Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle valilik önünde düzenlenen törene katıldı.
Tören alanı girişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Müezzinoğlu, ardından Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar'la halkın bayramını kutladı.

Törende konuşan Müezzinoğlu, ülke topraklarını bizlere vatan yapan, al yıldızlı bayrağın özgürce dalgalanmasını sağlayan Kahramanmaraş'ın kahraman insanlarının bayramını kutladığını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmak durumunda bırakmasın" sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, "Ülkemizin hiçbir köşesini inşallah 95 yıl önce Kahramanmaraş'ın yaşadığı noktaya getirmesin, bırakmasın. Ama inancımız odur ki bugün Kahramanmaraş'ta gördüğümüz bu kahraman ruhu, bu inancı, bu milli duruşu varolduğu sürece inanıyorum ki çok daha güçlü bir Türkiye, el birliğiyle sağlanacaktır'' diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta verilen İstiklal Mücadelesinin önemini anlatan Müezzinoğlu, bir taraftan İngiliz'i bir taraftan Fransız'ı bir taraftan Rus'u bir taraftan Yunanlısı 77 düvelin bir araya gelerek bu milleti yok etmek, bu milleti tarihten silmek, bu milletin inanç değerleriyle bağımsızlık değerleriyle tarihi geçmişinden edindiği medeniyet anlayışıyla, önünü kesmek isteyenlerin "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek öncülük eden Mustafa Kemal'in öncülüğünde bir bağımsızlık, bir İstiklal mücadelesi verildiğini kaydetti.

İstiklal Mücadelesinin önemli köşe taşlarından birinin de Kahramanmaraş'ın kahraman insanları olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kahramanlar davulcu Halil Ağa oldu, Ulu Caminin imamı Rıdvan Hoca oldu, Sütçü İmam oldu ve o günün çocukları o günün gençleri o günün kadınları o günün eli silah tutan tüm Kahramanmaraşlıların duruşuyla dünyaya örnek olacak bir mücadelenin sonucunda ay yıldızlı bayrak o kaleye dikildi. O ay yıldızlı bayrak kainatın son bulduğu döneme kadar o kalede dalgalanmaya devam edecektir. Çünkü burada bir milli ruh var. Burada değerlerine sahip çıkan bir millet var. Burada tarihi geleceğe sımsıkı sarılmış bir anlayış var. Bize o milli ruhun sonucu 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyerek verilen mücadeleden sonra bize miras olarak bırakılan bir genç cumhuriyet var."

Müezzinoğlu, bir çok alanda dünyayla artık yarışabilir bir noktaya gelindiğini, milli tankını yapabilen, milli uçaklarını yapabilen ve bundan sonraki süreçte de birçok alanda kendi dinamiklerini kurabilen ve dünyaya "Türk milleti de artık daha güçlü bir şekilde vardır" diyen bir yolculuğu yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin sağlık alanında geldiği seviyeyi anlatan Müzzenoğlu, şöyle devam etti:

"Sağlık alanında artık ambulans uçaklarıyla, ambulans helikopterleriyle, şehir hastaneleriyle ve inanıyorum ki tarihi gelecekte önümüzdeki beşli onlu yıllarda Türkiye'yi bölgesinin sağlıkta turizm merkezi yapacak. Kahramanmaraş da bu anlamda farklı dinamiklere renk kazandıracak bir yürüyüşü yapıyorsa, 1920'lerdeki Kahramanmaraş'a ve şehitlere borçluyuz. Halil Ağalara borçluyuz, Rıdvan Hocalara borçluyuz, Sütçü İmamlara borçluyuz. Ayşe analarımıza, bacılarımıza borçluyuz. O neden borcumuzu ödeyebilmemiz için bir şeye ihtiyacımız var. Birbirimiz daha çok sevmeye ihtiyacımız var. Birlikten güç doğar anlayışına ihtiyacımız var. Bize karşı yapılan hesapları bozmak için bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Hergeçen gün birlikteliğimizi daha güçlü bir yapıya taşıyabilmemiz için Kahramanmaraş ruhuna güçlü bir şekilde ihtiyacımız var. Bu ruh yaşadığı sürece inanıyorum ki Türkiye, yabancılar hangi hesabı yaparlarsa yapsınlar, bu milletin tarihi geleceğe yürüyüşünü asla engelleyemeyecekler kesemeyecekler."

Ayı yıldızlı bayrağın bugün nasıl güçlü bir şekilde dalgalanıyorsa yarınlarda da çok daha güçlü bir şekilde dalgalanmaya devam edeceğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Çünkü biz büyük bir milletiz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Türk milletin geleceğe olan yürüyüşünde el birliğiyle gönül birliğiyle bu yolculuğu Kahramanmaraş ruhuyla zenginleştiren bir anlayışla devam edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Kahramanmaraş halkının işgalci güçlere karşı amansız bir mücadele vererek istiklaline kavuştuğunu söyledi.

Törende ayrıca Erkoç, Kahramanmaraş'a verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı Türk bayrağına taktı, ardından 'Sütçü İmam', 'Abdal Halil Ağa' ve 'Bayrak' olayları gibi kentin kurtuluşu anlatan sahneler canlandırıldı.

Program, halk oyunları gösterisi, mehter konseri ve geçit töreniyle son buldu.