Sağlık Bakanı Recep Akdağ, teknik bir heyet ve iş adamlarıyla birlikte 21-25 Kasım 2016 tarihleri arasında Suudi Arabistan’a çalışma ziyareti gerçekleştirecek.
Türkiye Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan Krallığı arasında 2006 tarihinde imzalanan sağlık alanında işbirliğine dair anlaşma çerçevesinde karşılıklı çalışmalar yürütülecek. Sağlık personeli eğitimi, bilimsel toplantılar ve Körfez İşbirliği Ülkeleriyle birlikte oluşturulan sağlık çalışma grubuyla ilaç sanayii ve tıbbi cihaz alanlarında çalışmalar yapılacak; karşılıklı ticaret ve yatırımın artırılması konularında işbirliğine gidilecek.
Sağlık Bakanı Akdağ, Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Tawfig Fawzan Al Rabiah ile iki ülke arasında devam eden sağlık alanında ikili ilişkilerin son durumunu değerlendirerek, iki bakan yeni işbirliği alanlarının tespiti ile ortak sağlık projelerinin geliştirilmesi hakkında görüşmelerde bulunacak. Bölgede siyasi ve ekonomik açıdan iki güçlü ülke olan Türkiye ve Suudi Arabistan’ın, İslam ülkelerinde sağlık alanında ortak projeler gerçekleştirmesi görüşmeleri yapılacak.
Heyette bulunan iş adamları, Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Suud partnerleri ile toplantılar gerçekleştirilecek; her iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüşmelerde bulunacak.