Sağlık Bakanlığı tarafından "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018” kapsamında dağıtılan bisikletler, bisikletçilerin işlerini canlandırdı.
Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” programının içeriğine uygun olarak “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018” kapsamında dağıtımı devam eden 1 milyon bisiklet, Elazığ’daki bisiklet ustalarının işlerinin artmasına neden oldu. Dağıtılan bisikletler bir taraftan çocukları sevindirirken, tamir yapan, bisiklet parçası ve süsü satan bisikletçilerin de işlerini açtı. Dağıtılan bisikletlerin işlerini olumlu yönde etkilediğini belirten 39 yıllık bisiklet tamircisi Hıdır Çelik, "Bisikletler garanti kapsamında olduğu için tüketicilere servislere garantilerini onaylatmalarını istiyoruz. Bu bisikletin sağlığı ve binicinin sorun yaşamaması için çok faydalı olur. Bisiklet ilk dağıtıldığında binilmemesi gerektiğini tavsiye ediyoruz. Kesinlikle bisiklet hediye edildikten sonra bakımının yapılması hem bisikletin sağlığı hem binicinin rahat etmesi açısından çok faydalı olur. Tüketicilerimiz bunlara dikkat ederse rahat bir şekilde bisikletlerine binip randımanlı olarak kullanabilirler. Hediye edilen bisikletlerin kilit, zil ve benzeri ihtiyaçları oluyor. Bunlar da bizim iş potansiyelimizi artırıyor" dedi.
Elazığ’da 2 bin 500 bisiklet dağıtıldığını dile getiren bisiklet ustası Taner Erdoğan ise, "Elazığ’da bisiklet kültürü çok düşüktü ve bisiklet kültürünün seviyesi yükseldi. Bisiklet alamayan bisiklet aldı. Sağlık Bakanlığı’nın dağıttığı bisikletlerin binilmeden servisten geçmesi lazım. Yeni bisiklet olduğu için ince ayarlarının yapılması lazım. Kentte yaklaşık 50 bisikletçi var. Bunun dönüşünde de işlerimizde bir canlanma oldu. Elazığ’a bisiklet girdisi 3 bin, 4 bin iken şuan 8 bin, hatta 10 bini bulabiliyor. Bizim de işlerimiz artıyor" ifadelerini kullandı.
Eyüp Kargınoğlu adlı bisiklet tamircisi de, "Çocukların bir şeyleri öğrendiği yaşta onların mekanik bilgileri ve sorumluluk almaları gelişmiş olacak. Sonuçta bisiklette çalışan bir sürü parça var. Çocuklar bunların mantığını çözecekler ve spor yapmaya başlayacaklar. Dağıtılan bisikletler muhakkak ki bizim işlerimizi de hareketlendirecek. Bir kesim bisikleti ihtiyaç olarak görmüyordu, bunların arasında da bisiklet sahibi olan oldu. Bizde ulaşamadığımız kesime bu şekilde ulaşmış olacağız. Yazın ilerleyen zamanlarında bisiklet sürenler görünecekler, bizim için olumlu olacak" diye konuştu.