KAYSERİ (AA) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında, Avusturya'dan gelen 2 uzman tarafından sağlık ekiplerine 'dağ ve çığ arama' eğitimi verildi. 

Geriatri Merkezi Konferans Salonu'ndaki eğitime, Kayseri İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Avusturya ICAR/MEDKOM Tıbbi Direktörü Dr. Fidel Elsensohn ve ICAR/CISA Dağ Arama Kurtarma Teknik Başkanı Gebhard Barbisch ile yaklaşık 80 kişilik sağlık ekibi katıldı. 

Eğitimin açılışında konuşan Kılıç, eğitim için gelen uzmanların dağcılık ve kayak sporlarına bağlı yaralanmalarda ilk ve acil yardım konusunda uzman olduklarını belirterek, eğitimin Kayseri'de görev yapan sağlık ekiplerine büyük katkılarının olacağını söyledi.  

Katılımcılar arasında gönüllülerin de olduğunu vurgulayan Kılıç, "Eğitimlere 80 kişi katılacak. Bunları içerisinde gönüllüler var, AFAD ekibinden arkadaşlar var, UMKE'den ve 112'den katılanlar var. Bir turizm şehri olan Kayseri'de dağ arama ve kurtarma konusunda çalışmalar yapılacak. Program 3 gün sürecek. Bunun iki günü teorik eğitim bir günü ise uygulamalı eğitim olacak. Uygulama eğitimde, düzenlenen bir senaryo ile Erciyes'te kurtarma operasyonu yapılacak" diye konuştu.