Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin,"Bu darbe en şerefsiz darbeydi. Hiç bir darbe iyi değildi. Ama bu darbe gibi şerefsizce bir darbe olmamıştı. Hiç bir zaman o silahlar sivil vatandaşa doğrultup ateş edilmemişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne Skorksy helikopterleriyle ateş edilmemiş, jetlerle taciz edilmemiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmamıştı. Şerefsizce bir darbe girişimiydi. Ama o şerefsizce darbe girişimine milletimiz şerefli bir direnişle karşılık verdi."dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş demokrasi nöbetinin 22’inci gününde Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa katıldı. Burada konuşan Memiş"Türk milleti 15 Temmuz’da tarih yazdı. Türk milleti 15 Temmuz’da ülkesinin, milletinin, geleceğinin kaderini değiştirdi. 15 Temmuz gecesi milletine ihanet eden ihanete çeteleri, ihanet şebekeleri, kahpeler bu milletin geleceği ile oynamak istediler. Allah’a hamdolsun, milletimiz bir ses bekliyordu. Milletimizin ve mazlum milletlerin o gece duymak istediği sesi bütün vatan haykırdı. Milletinin vatanına, milletine, milli iradeye sahip çıkmak için meydanlara çağırdı. O ses, ’Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek emperyalizmin ezberini bozan sesti. O ses, Cumhurbaşkanı, milletin adamı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sesiydi "dedi.
"Polisler bize ’biz ölürsek siz silahımızı alın müdafaa edin’ dedi"
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yürümek istedikleri sırada polisler aralarında geçen konuşmayı anlatan Memiş," Külliye’nin önüne gideceğiz dediğimizde polis kardeşlerimiz şöyle söylediler. ’Lütfen biz korumak için buradayız. Önce bizi çiğneyip geçecekler. Biz sizin için ölmek için buradayız. Eğer biz ölürsek bizim silahlarımızı alın siz müdafaa edin’ dediler. Ama oradaki kadirşinas milletimiz polisten müsaade almak kaydıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne kadar geldik."diye konuştu.
İlk defa sivil vatandaşlara silah doğrultulduğunu belirten Memiş,"Bu darbe en şerefsiz darbeydi. Hiç bir darbe iyi değildi. Ama bu darbe gibi şerefsizce bir darbe olmamıştı. Hiç bir zaman o silahlar sivil vatandaşa doğrultup ateş edilmemişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne Skorksy helikopterleriyle ateş edilmemiş, jetlerle taciz edilmemiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmamıştı. Şerefsizce bir darbe girişimiydi. Ama o şerefsizce darbe girişimine milletimiz şerefli bir direnişle karşılık verdi."ifadelerini kullandı.