Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonları kapsamında tutuklanan Yağmur Akkülah’ın sahibi olduğu Yağmur Mobilya’nın genel müdürünün, maaşlarını ödeyemediği fabrika işçilerine aylar öncesinden “15 Temmuz’da her şey düzelecek, maaşlarınızı ödeyeceğiz” diyerek darbe kalkışmasını işaret ettiği öne sürüldü.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz aylarda tutuklanan Yağmur Akkülah’ın sahibi olduğu Yağmur Mobilya işçileri, 2 buçuk aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika önünde bugün eylem yapmaya başladı. Polisin güvenlik önlemi aldığı fabrikanın yöneticilerinin binanın üst katında beklediği öğrenildi.
Eylem yapan işçiler adına konuşan 7 yıllık Yağmur Mobilya işçisi Yasin Karaçı, ocak ayından bu yana maaşlarını tam alamadıklarını, 2.5 aydır ise maaş almadıklarını öne sürdü. Gece saatlerinde kısım ustalarının işçileri arayarak toplu işten çıkarmalar olduğunu söylemesi üzerine toplanarak fabrikaya geldiklerini anlatan Karaçı, şunları söyledi:
“Mayıs-Haziran gibi toplantı yapıldı. ‘Maaşınız 15 Temmuz’da verilecek, fabrika düzelecek’ dediler. Bizim tahminimiz darbeden yüzde 100 haberleri vardı. Darbe olmadığından şu an iflasın eşiğinde. Şirketin genel müdürü Bahattin Özoğul 50 metre kumaş çaldı. Tüm işçinin hakları yeniliyor. Bize haksızlık yapılıyor. Kayyum atandı diye bizi kandırdılar. Bizi oyalıyorlar. Günde 3-4 alacaklı geliyor. Para yok diyorlar, iflasın eşiğindeyiz diyorlar. Gece gündüz demedik, burada mesaili çalıştık. Hiçbir zaman bordroya yansıtmadılar. Haksızlık olarak kestiler. Tüm sahtekarlık burada. Fabrikada dün benim gördüğüm 20 bin metre kumaş yüklendi, kameraların görüntüleri var. Evraksız gitti. Borç dediler. Diğer bir firmaya borcumuz var onun için gönderiyoruz dediler ama biz o firmayla çalışmıyoruz.”
İşçiler, devletten destek beklediklerini vurgulayarak, “Kimse evine bırakın ekmeği, hiçbir şey alamıyor. Seçim zamanlarında AK Parti’ye oy verilmesin diye baskı uyguladılar. Darbe girişiminde ölen 240 tane insanın vebali bu insanların üzerinde” ifadelerini kullandı.
İşçilerin fabrika önündeki bekleyişi sürüyor.