Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, kurban kesimi yapılacak yasal alanların belirlendiğini söyledi. Türkhan, sağlık ve çevre koşullarına uyulmayan, gayri resmi alanlarda yapılan kesimlerle ilgili yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

Türkhan, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların, kurbanlarını valilik, büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından belirlenen kesim yapılacak alanlarda kesmeleri gerektiğini ifade etti. Kurban ibadetinin manevi havasına uygun kesimlerin gerçekleştirilmesi konusunda vatandaşların anlayışına ihtiyaçları olduğunu kaydeden Türkhan; "Meydan ve ana caddelerde kesim yapılmasına izin verilmeyecek. Şehrimizde kurban kesimi yapılacak yasal alanlar belirlendi. Kamuya açık alanlarda gerekli hijyen şartlarına uygun olmayan kesimler gayri resmi kabul edilecektir. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Kurban Bayramı süresince denetimlerine devam edecek. Sağlık ve çevre koşullarına uyulmayan, gayri resmi alanlarda yapılan kesimlerle ilgili gerekli yasal işlemler gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Kurban atıklarının ilgili belediyelerin temizlik işleri görevlileri tarafından toplanacağını ve çevre kirliliğine meydan verilmeyeceğini anlatan Türkhan şunları vurguladı; "Atıkların kesim yerlerinin uygun gördüğü yerlere atılması konusunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Bu kutsal ibadetin ruhuna uygun bir Kurban Bayramı geçirmeyi diliyoruz."