Ankara'nın Polatlı Ticaret Odası, 'Sakarya Nehri'nden Fırat’a Uzanan Tarihi Köprü' adlı projesi için Ankara Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzaladı.

İmza töreninde Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bozdağ ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık yer aldı. Şanlıurfa’nın Birecik Ticaret ve Sanayi Odası ile yürütülecek proje 9 ay sürecek.

'Sakarya Nehri'nden Fırat’a Uzanan Tarihi Köprü' adlı projenin temel amacı; her iki ilçe odası arasında tecrübe paylaşımı ve etkileşimi ile kurumsal yapıların güçlendirilmesi ve Polatlı ve Birecik ilçelerinin tarih turizmi ve ticari gelişimine katkı sunmak olarak belirtiliyor. 97.000 TL’lik bir bütçeye sahip olan proje ile Şanlıurfa’dan birçok işadamı Polatlı’da ağırlanacak, çeşitli seminer ve eğitimler verilecek. İki oda arasında bilgi ve tecrübe alışverişi sağlanacak ve aynı zamanda iki bölgenin insanı sosyal, kültürel ve ekonomik etkileşimde bulunacak.

İmza töreninin ardından Başkan Ulvi Sakarya, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’a Polatlı Ticaret Odası’nın çini tabağını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Duatepe’den Sakarya taarruzunu izlediği heykeli hediye etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ulvi Sakarya, "Ankara Kalkınma Ajansı Türkiye’deki en genç ajansı olmasına rağmen büyük yol katedip şu an en çok hibe dağıtan kurumlar arasında yerini almıştır. Biz Oda yönetimi olarak Ajans ile birçok projede yer aldık ve olumlu sonuçlara imza attık. Bugün burada imzaladığımız 'Sakarya Nehri’nden Fırat’a Uzanan Tarihi Köprü' adlı projemiz ile ilçemizin tanıtımını yapacağız ayrıca iki farklı kültür ortak noktada buluşturulup sosyal bir etkileşim oluşacaktır. Projenin her iki tarafa ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim.’’ şeklinde konuştu.