Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Liseler Arası Dragon Bot yarışması, turistik ilçe Saklı Cennet ‘Ayvacık’ta yapıldı. Mücadeleye ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken, yarışmanın galibi ise 19 Mayıs Çok Programlı Lisesi oldu.

Liseler arası Dragon Bot yarışması, Ayvacık Belediyesi’nin katkıları ile Suat Uğurlu Baraj Gölü’nde gerçekleşti. Su sporlarının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak, gençleri spora teşvik etmek ve onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlenen yarışmada 25 okuldan 375 sporcu öğrenci mücadele etti. Şenlik tadında geçen yarışmaya öğrenciler, sergiledikleri performansla profesyonel sporcuları aratmadı.

Yarışmaya İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Samsun’un kardeş şehri olan Kazakistan Aktau şehri meclis başkanı ve kültür daire başkanı da izledi. Mücadelede 19 Mayıs Çok Programlı Lisesi birinci, Atakum Taflan Yalı Meslek Teknik Anadolu Lisesi ikinci, 19 Mayıs Anadolu Lisesi üçüncü, Çarşamba Yeşilırmak İmam Hatip Lisesi ise dördüncü oldu. Derece yapan takımlara kupa ve madalyaları Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mustafa Belur ve Anakent Turizm Ticaret Limited Şirketi Müdürü Armağan Yıldız tarafından takdim edilirken, okullara da sinevizyon, bilgisayar, spor malzemeleri verilecek.

Geleneksel hale getirilmek istenen Liseler Arası Dragon Bot Yarışması’nın, Bafra Kızılırmak ve Vezirköprü baraj gölünde de düzenlenmesi düşünülüyor. Su sporlarını ilçede daha kapsamlı hale getirmek istediklerini ifade eden Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, şunları kaydetti: "Sadece kano değil yelken kürek yarışları da olacak. Hedefimiz ilçemizi muhteşem doğası ile birlikte Su Sporları Merkezi haline getirmektir. Bununla ilgili çalışmalarımız hızla yürütmekteyiz. 2017 yılında Samsun’da yapılması planlanan İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın su sporları dallarının bir bölümünü ilçemizde gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalar neticesinde ilçemiz spor faaliyetleri kapsamında hak ettiği noktaya gelecektir.”