Çanakkale’de görevi başında saldırıya uğrayan yılın hekimi Dr. Yusuf İlker Çömez, taburcu oldu.
Devlet Hastanesi’nde mesaide saldırıya uğrayan Dr. Yusuf İlker Çömez, bugün yapılan son tetkiklerin ardından taburcu edildi. Hastane çıkışı sağlık çalışanları tarafından uğurlanan Dr. Çömez, " Hepinize çok teşekkür ediyorum. Eminim beni sizin dualarınız kurtardı. Bundan sonra yine insanlara hizmet edeceğim, ama artık daha temkinli olacağım. Allah hiçbir doktoru böyle bir şeyle karşı karşıya getirmesin" dedi.
Tabip Odası Yönetim Kurulu adına konuşan Güleda Erensoy, "Geçen haftadan beri hepimiz çok heyecanlı günler yaşadık. Olayın ayrıntısını Tabip Odası’ndan bir doktor olarak kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Ciddi hayati tehlike yaşamıştır. Aldığı darbelerle omuz kırığı ve omuz çıkığı oldu. Kafa travması geçirdi. Üç gün yoğun bakımda kaldı. Hepimize çok geçmiş olsun" dedi.
Dr. Yusuf İlker Çömez’in avukatı Ayla Bakar, "Son derece üzgünüz. Bir daha tekrar etmemesini gönülden temenni ediyoruz. Aynen Tabip Odası Yönetim Kurulu adına konuşan Doktor Güleda Erensoy’un söylediği gibi omzunda parçalı kırık mevcut. Bir cerrahın omzunda parçalı kırık olmasının ne demek olduğunu ve bundan sonra mesleğini devam ettiremeyecek şekilde zarar gördüğünü biliyoruz. Ayrıca kafa travması geçirmiştir. Kafa travmasının sonuçlarını ekiplerimiz çok daha iyi bilirler. Aylar sonra bile ortaya çıkabilecek bir süreç. Ölümden şans eseri kurtulmuş. Adli süreç olduğu için ne yazık ki detayları sizlerle paylaşamıyoruz. Yalnız, kasıtlı olarak hareket edildiği ve öldürmek kastıyla hareket edildiği aşikardır. Türk yargısına güveniyoruz. En ağır şekilde ceza alması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.