Batman’da devam eden demokrasi nöbetine katılan 62 yaşındaki Salih Ulutaş, darbe dönemlerindeki cuntacıların vatandaşlara yaptığı işkenceleri anlattı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında demokrasi nöbeti tutan Batmanlıların Valilik önündeki nöbetleri devam ediyor.
İlk günden beri demokrasi nöbetini bırakmayan 62 yaşındaki Salih Ulutaş, 3 darbe gördüğünü ve darbe döneminde 4 buçuk yıl ceza evinde kaldığını ve cuntacıların yaptığı işkenceleri anlattı.
Haksız yere yapılan bu askeri cunta zulmüne karşı meydanlara indiklerini anlatan Salih Ulutaş, “Ortada bir şey yokken binlerce insanın üzerine roketler, bombalar yağdırıp, tanklarla insanları arabaların altında ezip yok etmeye çalışan böyle bir teşkilattan Allah hakkımızı muhafaza etsin.”dedi.
“insanları çırıl çıplak soyup sürekli nazik yerlerinden elektrikle işkence yapılıyordu”
Yıllarca askeri cuntaların memleketin başına neler getirdiğini, ekonominin nasıl kırıldığını ve her 10 yılda bir askeri cuntanın inkılap yapıp sıkı yönetim ilan ederek halkı mağdur ettiğini belirten Ulutaş,28 Şubat darbesinde başında geçenleri şöyle anlattı. “Ben 1954 doğumluyum 28 şubat darbesiyle içeri tıkıldık her türlü işkenceden geçtim.Haksız yere 4 buçuk yıl ceza evinde yattım.Ceza evinde 6 ay boyunca Kuran-ı kerim istedim vermediler.Bizim suçumuz sadece Müslüman olmaktı.Her türlü işkenceye maruz kaldık Allah hakkımızı bırakmasın ve bırakmayacak mahşer gününde onların yakasına yapışıp hakkımız o zalim cuntacılardan isteyeceğiz. Nezarette yere monte edilmiş zincirler vardı ve insanları çırıl çıplak soyup sürekli en nazik noktalarından elektrik ve tazyikli su ile insanlara işkence ediliyordu.Onlar öldürüyordu ama Allah-u Teala öldürmeyince öldürmüyor.Çok fazla işkenceden geçtik Allah hakkımızı bırakmasın”