30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 93. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Çelenklerin konulmasından sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Vali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafında anıta çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumlarının ardından Vali Şahin Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Şahin deftere şunları yazdı: ''Aziz Atam, bugün, vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ülkemizin bağımsızlığını kazandığı Zafer Bayramı'nın 93. yılını bir kez daha birlik ve beraberlik içinde kutlamak üzere huzurundayız. Toprakları işgal altında olan milletimize bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçemeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Milletçe, birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi, bizlere miras bırakan başta siz olmak üzere kurtuluş savaşımızın kahraman şehitlerini rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun.’’

Törene ayrıca, Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Hüseyin Edis, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Yaşin, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG. Alb. Murat Özer, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, askeri, idari ve mülki erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

VALİ ŞAHİN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Vali Şahin valilikte bulunan ‘Yaşayan Atatürk Salonu’nda düzenlenen Tebrikat Töreni'de tebrikleri kabul etti.