Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Caddesi üzerinde fener alayı yapıldı. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fener alayına Türk bayrakları ve meşalelerle katılan vatandaşlar, söylenen marşlara da eşlik ettiler.
DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş sırasıyla İstiklal Caddesi boyunca devam ederken, Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi önünde son buldu. Alaya CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işıl Özkefeli, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonunda ADD Samsun Şube Başkanı Işıl Özkefeli’nin konuşmasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Sevgili Atam, senin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Önümüzde 29 Ekim var. Aynı coşkuyu 29 Ekim’de de yaşayacağız” dedi.
"Kurtuluşun mücadelesi, cumhuriyetin kuruluşu, demokrasinin gelişmesi sizlerle olacak" diyerek vatandaşlara seslenen CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, “Kocatepe’de düşmanla Atamız ve arkadaşları, Türk ulusu nasıl savaştıysa, o Akdeniz’e, Ege’ye düşmanı, emperyalizmi nasıl gömdüysek, bizler bugün cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkacağız. Bizler diktatörlüğe, faşizme izin vermeyeceğiz. Yaşasın bu demokrasi, yaşasın hakların mücadelesi, yaşasın cumhuriyet” ifadelerini kullandı.