Samsun’un Atakum İlçe Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Genel Merkezince başlatılan ‘Kardeş Şehir’ uygulaması kapsamında bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine kardeşlik mesajı verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe’nin yanı sıra AK Parti İl yönetiminden oluşan bir heyet, AK Parti Çemişgezek İlçe Başkanı Enes Somyürek’i ziyaret etti.
Yapılan çalışmalar hakkında Çemişgezek İlçe Başkanı Somyürek’ten bilgi alan heyet, daha sonda Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez’i, ardında da esnaf ziyareti ziyaret etti.
İlçe esnafının yakın ilgisiyle karşılanan Başkan Taşçı, sohbet ettiği esnaflara Samsun’un Atakum ilçe halkının selamlarını iletti. Kardeş Şehir uygulamasının önemine değinen Atakum Belediye Başkanı Taşçı, “Aramızdaki kilometrelerin bir önemi yok. Bizim için önemli olan aynı topraklar üzerinde, aynı bayrak altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor olmamız. Bu anlamda AK Parti Genel Merkezimiz çok önemli bir uygulama başlatarak, Türkiye’nin kuzeyi ile doğusu arasında sağlam bir kardeşlik köprüsü kurulması için düğmeye bastı. Bizim de kardeş ilçemiz Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi oldu” dedi.
Çemişgezek halkının yakın ilgisinin kendisini son derece memnun dile getiren Başkan Taşçı, Tunceli’nin en büyük köyü olan Sarıbalta’da kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Küçük bir miting havasında geçen köy ziyaretinde konuşan Başkan Taşçı, “Bundan sonra Atakum ilçesi ile Çemişgezek ilçesi arasında asla yıkılmayacak bir kardeşlik köprüsü kuracağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Gösterilen yakın ilgiden duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum” dedi.