Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Hacı İhsan Aydın, yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.
Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Hacı İhsan Aydın, son 1 yıl içinde yaşanılanlar hakkında açıklamalarda bulundu:
“Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, 35 yılı aşkın süredir yaşanan terör olaylarının, özellikle son bir yıldır açtığı tahribat, insanlık suçu boyutuna ulaşmıştır. Özellikle Diyarbakır’da, Şanlıurfa Suruç’ta, Ankara Tren Garı önünde, Ankara Devlet Mahallesi’nde, İstanbul Sultanahmet’te, Ankara Kızılay Meydanı’nda, İstanbul Taksim’de ve son olarak Diyarbakır Tanışık köyünde yaşanan katliamların her biri, kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. İnsanlık vicdanı, bu katliamları yapanları asla affetmeyecektir. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.”
Ülkenin her ferdinin barış ve huzur içinde yaşayacağı bir gelecek arzu ettiklerinin altını çizen Aydın şöyle konuştu:
“Örgüt, hiçbir şart, koşul, bahane öne sürmeksizin derhal silah bırakmalı ya da son elemanlarına kadar ülkeyi terk etmelidir. Bu sağlandığı takdirde, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve yeni seçilen hükümetin, gereğini yapacaklarına ve ülkemizin çözüm süreciyle huzur ortamına kavuşacağına, Türkiye’nin tam demokrasisinin hakim olduğu bir ülke haline gelmesi yolundaki gayretlerini sürdüreceklerine inancımız tamdır.”