Askerlerin darbe girişimine karşı koymak için önünde durduğu tanktan ateş açılması sonucu İstanbul Atatürk Havalimanı’nda şehit olan Şanlıurfalı üniversite öğrencisi son yolculuğuna uğurlandı.
Darbe girişimini duyduktan sonra sokağa çıkıp İstanbul Atatürk Havalimanı’nda tankın önünde durarak canını siper eden ve tanktan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Şanlıurfalı üniversite öğrencisi Mustafa Direkli (20), son yolculuğuna memleketi Şanlıurfa’da uğurlandı.
Durdurmak istediği tanklardan ateş açıldı
İstanbul Okan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ikinci sınıfta okuyan Mustafa Direkli, darbe girişimi üzerine arkadaşlarıyla birlikte evinin yakınında bulunan Atatürk Havalimanına gitti. Burada arkadaşlarıyla birlikte tankları durdurmaya çalışan Direkli, havalimanına girmeye çalışan tankları engellemek için canını siper etti. Tankların üzerine yürüyen 20 yaşındaki öğrenci, tanktan açılan ateş sonucu şehit düştü. Bu sabah Şanlıurfa’ya getirilen sivil şehidin cenazesi, öğle namazının ardından Bediüzzaman Mezarlığında defnedildi.
"Bu acı da gurur da Şanlıurfa’nın"
Cenazeye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Camiye getirilen cenazeye Türk bayrağı örtüldü. Cami bahçesinde bekletilen cenaze, kalabalığın yoğun olması nedeniyle içeriye alınarak cenaze namazı kılındı. Oğlunun tabutuna sarılan baba Nihat Direkli gözyaşlarına boğulurken, şehidin yakınları da uzun süre ağladı.
Cenazede bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, acının da gururun da Şanlıurfalıların olduğunu belirterek, şehidin kalplerinde yaşayacağını dile getirdi. Namazın ardından omuzlara alınan cenaze, binlerce kişi tarafından mezarlığa götürüldü. Cenazeye katılan vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye sloganlar attı.
İç mimarlık hayaliyle İstanbul’a gelmişti
Darbe girişimine karşı durmak için önüne çıktığı tanktan ateş edilerek şehit edilen 20 yaşındaki Mustafa Direkli’nin en büyük hayalinin İç Mimarlık okumak olduğu öğrenildi. Ailesinin desteğiyle İstanbul’da özel bir üniversiteyi kazanan Direkli, iç mimarlık bölümüne yerleşti. Birinci sınıfı iyi dereceyle bitiren Mustafa Direkli, ikinci sınıfa geçmişti.