Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, darbe girişimi sonrası Şanlıurfa’da yaşanan gelişmeler ve gözaltılarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tuna, “Tutuklamalar var, gözaltına alma işlemleri devam ediyor. Jandarmamız tüm ekibi ile görevinin başında, süreç devam ediyor. Bunların gözünün yaşına bakmamalıyız” dedi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, darbe girişimi sonrası il genelinde yürütülen operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
"Bu bir varlık, yokluk meselesidir"
Başsavcılığın yapmış olduğu gözaltılar neticesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Tuna, “Darbecilerle irtibat halinde olmasına rağmen harekete geçmeyen unsurlar olabileceğinden tespitlere göre işlemler yapılmıştır. Operasyonla ilgili gerekenler yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa millete böyle bir ihanet yapılıyor. Halka uçaklarla, helikopterlerle ateş açarak, bombalayarak böylesi gözü dönmüş bir şekilde bir darbe girişimi yapmaya çalıştılar. Böyle bir şeyi ilk defa yaşıyoruz. Çok dikkatli olmamız gereken bir süreç. Şanlıurfa’da özellikle jandarmamız bizim yanımızda durdu. Halka karşı en ufak bir şeye karışmadılar. Böyle bir durumda her türlü provokasyon olabilir. İnsanlarımız bu konuda sağduyulu. Şanlıurfalı hemşehrilerimize bu vesile ile teşekkür ediyorum. Biz de kamu kuruşları olarak aslında bunun da ötesine giderek kendi yakınımızda, içimizde değişik STK’larda, örgütlenmelerde yuvalanmış, sızmış, istifade eden, buraları emen, bu ülkenin kaynaklarını bir şekilde başka yerlere aktaran, bunlarla gönül, görüş, fikir birliği içerisinde olan kim varsa bunları iyi teşhis etmeliyiz. Kim olursa olsun gözünün yaşına bakmamalıyız. Çünkü bu bir varlık, yokluk meselesi. Adam artık gözünde bu ülkeyi silmiş, başka yerlere hizmet ediyor” diye konuştu.