Şanlıurfa’da 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya gelen 600 öğrenci, şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştirdi.

1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, Yeşilay Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde çeşitli okullardan 600 öğrenci bir araya geldi. Burada toplanan öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından öğretmenleri eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla Şehitler Abidesine kadar yürüdü. Şehitlere saygı için gerçekleştirilen yürüyüşte öğrenciler, yürüyüş boyunca “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

Şehitlere saygı yürüyüşü ile ilgili bir açıklama yapan Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, “Bu gençlik var olduğu müddetçe inançla, imanla, başarıyla, çalıştığı müddetçe hiç kimsenin gücü bu gençliği yok etmeye yetmeyecektir. Şehitlerin yolunda olduğumuzu ve şehit olmaya hazır olduğumuzu bütün dünya duysun. Bu ülkeyi yok edemeyeceksiniz. Ülke üzerinde kurduğunuz oyunlarda boğulacaksınız. İşte gençler, işte biz buradayız. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye konuştu.

Program, İl Müftüsü İhsan Açık’ın şehitler için okuduğu duanın ardından sona erdi.