KAYSERİ (AA) - Sarıoğlan Devlet Hastanesi, 4 kişilik ekibiyle ilçede yaşayan hasta ve bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti götürmeye devam ediyor.

Sarıoğlan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Figen Gülerik Şahin, yaptığı açıklamada, ilçe sınırları içerisinde yaşamını sürdüren sürekli bakım ve takibe ihtiyaç duyan hastalara ve ilgili aile bireylerine tıbbi, psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Evde sağlık hizmetinin aile bireyleriyle ortaklaşa gerçekleştirilebildiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Evde sağlık birimi hastanın teşhisini koymak amacında olmayıp daha önce uzman doktorlarca konmuş olan teşhis doğrultusunda yapılması gereken tedaviye yardımcı olmak ve tedavinin düzenli yapılmasını sağlamak amacını taşımaktadır. Eğer hastanın ailesi gelen görevlilerin talimatlarını uygulamazsa hastanın ve ailenin evde sağlık hizmetinden yararlanması mümkün değildir. Evde sağlık hizmeti acil durumları kapsamaz. Evde Sağlık biriminin çalışmaları, kronik hastalığı nedeniyle sürekli hastanede yatarak tedavi edilemeyen ya da belli bir süre yürüyemeyen hastaların tedavi süreçlerini kapsar."

İlçede evde sağlık hizmetini 1 doktor, 2 sağlık personeli ve 1 şoförden oluşan ekip tarafından yürüttüğünü belirten Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu ana kadar 70'e yakın hastamız kayıt olmuş evde sağlık hizmeti almaktadır. Başvuran her hasta mutlaka değerlendirilir ve kayıt kriterine uyan hastanın başvurusu alınır. İmkanlar çerçevesinde oturulan mahalle sırasına göre yerinde değerlendirilmek için hasta, hekim ve sağlık personeli tarafından evinde ziyaret edilir. Evinde değerlendirilerek kabul edilen hastaya kayıt dosyası açılır. Hasta hizmet almaya başlamış olur. Ekibimiz, ilçede yaşayan hasta ve bakıma muhtaç bireylere kar, kış demeden belirtilen çalışma kuralları çerçevesinde sağlık hizmeti götürmeye devam etmektedir."