FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde açığa alınan öğretim görevlisi sayısı 45’e yükseldi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, FETÖ ile ilişkisi olduğu belirlenen 45 öğretim üyesinin açığa alındığını açıkladı. Akademik Genel Kurul’da konuşulanları özetleyen Rektör Elmas, “Tüm üniversite olarak, idari personeli ve öğrencisiyle hep birlikte darbecilere karşı olduğumuzu bildirmek ve bu mücadelede sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm mücadele edenlerin yanında olduğumuzu gösterdik” dedi.
İdari olarak yapılması gerekenler olduğunun altını çizen Elmas, “Üniversitemizde bu anlamda yönetici kadromuzda bir sorun yoktu. 17-25 Aralık’tan sonra en hassas üniversiteydik, bu konuda herhangi bir tereddüdümüz yok. Üniversitemizde terör örgütüyle ilişkisi olduğu belirlenen ve devletimizin diğer organlarıyla yaptığımız çalışmalar sonucu 45 öğretim üyesini açığa aldık, haklarında soruşturmaları devam ediyor” diye konuştu.
Üniversite bünyesinde ekip oluşturduklarını belirten Elmas, “Özellikle yurt dışında darbe girişimini farklı algılatan ve bu konuda Türkiye aleyhine oluşturulan kampanyaya karşı akademisyenlerimizle her ülkede bu konuya karşı çıkacak bir ekip oluşturduk. Bundan sonraki süreci hem uygulayıcılarına destek olmak hem de kurumumuzu bu süreç içinde temizlemek durumundayız” ifadelerini kullandı.
Elmas, “Bu grup her dönemi fırsat bilip buraya girmiş. 90’lı yıllarda grup oluşmuş özellikle İlahiyat Fakültesi’nde.Son 10 yıl içerisinde 3 tane fakültemize yerleşmiş bir grup var aslında. Son dönemde kuruma katılan kimse yok zaten. Devletimiz tedbirlerini almaktaydı ama bu son yaşanan süreç ile birlikte bu tedbirlerde hiçbir geri duruş olmaması gerektiğini hepimize net bir şekilde gösterdi” şeklinde konuştu.