Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazisi olan 63 yaşındaki Hüseyin Kocamış, savaşta giydiği asker botlarına barışı simgelemesi için çiçek ekti.
Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazisi olan Hüseyin Kocamış (63), savaş anılarını hatırlatması ve barışı simgelemesi adına o dönemde savaşta giydiği askerde botlarına çiçek ekti. Bozcaada’da bir pansiyonu bulunan Kocamış’ın, bu pansiyonun önüne koyduğu botları bir çok yerli ve yabancı turistinde ilgi odağı oluyor. Adaya gelen turistler farklı buldukları Kocamış’ın botlarının fotoğraflarını çekerek hem anı olarak saklamalarının yanı sıra sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşıyorlar.
"Barışın simgesi olarak hayatım boyunca kapımın önünde duracak"
Kıbrıs Barış Harekatı’ndaki anılarını ve barışı simgelemesi adına savaşta giydiği botlarının içine çiçek ektiğini ifade eden Hüseyin Kocamış, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazisiyim. Birinci ve ikinci Harekata katıldım. Bu anılarımı hatırlama babında ve barışı simgelemek adına botlarımı pansiyonumun önüne koyarak bir bitkiye hayat vermek adına bunu tasarladım. Bu bir barışın simgesi olarak hayatım boyunca kapımın önünde durmaya devam edecektir" dedi.