15 Yaşındayken Van’da arkadaşları ile oynarken gözüne kireç tozu kaçarak görme yeteneğini kaybeden ve birçok doktorun göremez dediği Cesim Yaşar’ın 40 yıl sonra görmesini sağlayan Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, şimdilerde Artvin’in Şavşat ilçesini herkesin görmesini istiyor ve sık sık arkadaşları ile Şavşat’a geziler düzenliyor.

Yıllardır defalarca Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret eden Doğan ve profesör arkadaşları Şavşat’a bu yıl da ziyarete gelirken, ilçe Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, ziyaretçilerine Fahri Hemşehrilik beratı verdi.

Yılda birkaç kez doktor arkadaş grubunu Şavşat’a getiren Prof. Dr Ömer Kamil Doğan, Şavşat’ı çok sevdiğini söyledi. Doğan "Defalarca burayı ziyaret ettik. Sağ olsun Belediye Başkanımız bize onur belgesi ve Artvinli olmayan ve bizlerle birlikte defalarca Şavşat’a gelen değerli doktorlarımıza Fahri Hemşerilik Beratı verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Şavşat her yönü ile çok farklı ve güzel bir ilçemiz. Tatilin doyumsuz tadının tek adı Şavşat’tır. Şavşatlı olmaktan gurur duyuyorum. Tanıtım yapıldıkça buraya gelmek isteyen daha çok kişimiz var. En önemlisi tanıtımdır. Bu tanıtımı yapmak için ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde gruplar halinde ilk gelişimiz birkaç yıl önce sınıf arkadaşlarımı getirerek oldu. Buraya gelen arkadaşlarımız buralardan çok memnun. Şunu da ayrıca söylemek istiyorum. Bu gezilerden sonra arkadaşlarımız bireysel olarak da gelmeye başladılar. Reçetesiz yaşamın tek adresi Şavşat. Bu doğayı sevmemiz lazım. Şavşat’ı sevdirmemiz lazım” dedi.

10 profesöre Fahri Hemşerilik Beratı

Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk de Şavşat ilçesini beğenerek defalarca gelen 10 profesöre Fahri Hemşehrilik Beratı verdi. Başkan Öztürk “Bu değerlerimiz ilçemizin tanıtımına çok büyük faydaları oldu. Özellikle yıllarca dışarıda yaşamış ve hiçbir zaman Şavşat’ı unutmamış değerli hocamız Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Şavşatlı olmadıkları halde Şavşat ilçemizi defalarca ziyaret ederek ve her fırsatta ilçemizin tanıtımını yapan diğer doktorlarımıza da Fahri Hemşehrilik Beratı vermekten onur ve gurur duydum. Bizler artık kendilerini Şavşatlı görüyoruz ve her geldiklerinde de Şavşatlı’ya yakışır bir şekilde ağırlayacağız. Bu Fahri hemşehrilerimiz gönüllü turizm elçilerimizdir” diye konuştu.

Şavşat ilçesinin tarihi ve coğrafi güzelliklerini oldukça beğenen doktorlar 2015 yılında Cittaslow ünvanı alan Şavşat’ta Hükümet Konağı önündeki “Cittaslow Şavşat” yazısı önünde toplu fotoğraf çektirdiler.