Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, geçmiş seçimlerde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de devletin imkanlarını kullanan AK Parti ile adaletsiz bir seçim yarışı içerisinde olduklarını söyledi. Süslü, “En basit örneği Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingini ele alalım. Konvoyda en az 40-50 adet resmi plakalı araç vardı. Başka söze ihtiyaç var mı?” diye sordu.

13 yıldır iktidarda olan AK Partinin her seçimde olduğu gibi bu seçimde de devletin imkanlarını sınırsızca kullandığını ifade eden Süslü, bunların sadece kamu araçlarından ibaret olmadığını, belediyelere ait reklam panolarından başlayıp, ikram izzete kadar bir çok kalemde iktidar partisinin kamu imkanlarını kendi çıkarına kullandığını ifade etti. “Pazartesi günü yaptıkları mitingi ele alalım. Belediyelere ait olan reklam panoları tamamen AKP afişleri ile dolduruldu. Bir çok kamu binası büyük seçim afişi ve brandalarla donatıldı. Biz birkaç pano istedik, başbakanın gelmesi gerekçe gösterilerek bize verilmedi.” diyen Başkan Süslü, “Şayet AKP bunun için bir bedel ödemiş ve faturasını da ibraz edebiliyorlarsa ben sözümü geri alacağım. Ama tüyü bitmedik yetimin hakkını yediklerini unutmasınlar. Yetimin hakkını partilerinin siyasi şovunda kullanmak en basit anlamı ile vicdansızlıktır.” diye konuştu.

"BU SEÇİMDEN DE BAŞARI İLE ÇIKACAĞIZ"

AK Parti’nin her geçen gün tükeniş içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Ömer Süslü, “Önümüzdeki seçime kadar olan süreyi kapı kapı dolaşıp iyi değerlendireceğiz. Halkımıza AKP’nin çözüm sürecinde PKK ile yaptığı işbirliğini anlatacağız. O yolların altına gömülen bombalara nasıl göz yumduklarının itiraflarını bire bir halkımıza aktaracağız. Anaların ağlamasındaki ihmallerini gözler önüne sereceğiz.” dedi. AKP’nin seçim meydanlarında MHP’yi koalisyon kurmaktan kaçmakla suçladığını dile getiren Süslü, “Oysa Dolmabahçe Sarayı’nda PKK’nın siyasi temsilcileri ile kol kola oturup mesaj veren ve 10 madde de anlaşan AKP, maalesef bizim millet adına sunduğumuz 4 maddeyi kabul edemedi. Şimdi suçu başkalarını atıyor.” açıklamasında bulundu.

"İTİRAFLARINI NEREYE KOYACAKLAR?"

7 Haziran seçimlerinde umduklarını bulamadıkları için ülkeyi siyasi krize sokan AKP’nin, çözüm süreci diye isimlendirdikleri dönemde PKK’nın başta şehir merkezleri olmak üzere her tarafta silah yığınağı yaptığını bizzat Cumhurbaşkanı’ndan başlayıp, başbakan ve bakanların itiraf ettiğini aktaran Süslü, “Şimdi çıkmışlar kahramanlık nutukları atıyorlar. Siz önce 7 Haziran seçimlerinden sonra şehit olan 150’ye yakın kardeşimizin akan kanının hesabını verin. PKK’nın silahlanmasına nasıl göz yumduğunuzu ve ihmaliniz bulunduğunu açıklayın.” çağrısında bulundu.