Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen polis memuru Mehmet Öter, memleketi Elazığ’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 4 yaşındaki kızı Esmanur’un, törene gelenlere babasının naaşının önünde bulunan fotoğrafı işaret ederek, “O benim babam” demesi yürekleri burktu.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne 1 Mayıs’ta düzenlenen bombalı saldırıda, 2 polis şehit olmuş, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis Mehmet Öter (45) ile birlikte 28 polis ve 7 sivil yaralanmıştı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesinde 5 gündür tedavisi süren Öter, dün sabah şehit olmuştu. Şehidin naaşı, Gaziantep’te dün düzenlenen törenin ardından memleketi Elazığ’a getirildi.
Şehit için İzzetpaşa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazına müteakip düzenlenen törene, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Garnizon ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehvlüt Karakaya, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehidin babası Abdullah Öter, ailesi, yakınları, vatandaşlar ile askeri ve emniyet personeli katıldı.
“O BENİM BABAM”
Törende, bir yakınının kucağında bulunan şehidin 4 yaşındaki kızı Esmanur’un, törene katılanlara babasının naaşının önünde bulunan fotoğrafı parmağı ile işaret ederek, “O benim babam” demesi yürekleri burktu. Daha sonra törene getirilen çelenklerden karanfil koparan Esmanur, babasının naaşının önüne giderek, fotoğrafını alıp öptü.
Törene gelen Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de, şehidin babası Abdullah Öter’in elini öperek taziyede bulundu.
Törende, İl Müftüsü Peyami Güngör, cenaze namazını kıldırdıktan sonra dua etti. Duanın ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı, tekbir getirilerek cenaze aracına kadar götürüldü. Cenaze aracı ile saygı geçişi yapılmasının ardından Garnizon Şehitliği’ne götürülen Öter’in naaşı, gözyaşları arasında toprağa verildi.