21 yıl önce Kuzey Irak’a düzenlenen sınır ötesi operasyonda şehit düşen Ünyeli Hüseyin Akar’ı, silah arkadaşları mezarı başında ziyaret ederek ailesinden helallik istedi.
30 Mart 1995 yılında Kuzey Irak Haftanin Kampı’nda çıkan çatışmada aralarında Ünyeli Piyade Komando Er Hüseyin Akar’ında bulunduğu 5 asker şehit düşmüştü. Silah arkadaşları tarafından 21 yıl aradan sonra evi ve mezarı başına ziyaret gerçekleştirilirken, şehidin ailesi duygu dolu anlar yaşadı.
Teknolojinin ilerlemesi ve sosyal paylaşım sitelerinin aktif olarak kullanılmasının ardından birbirleri ile iletişime geçme fırsatı yakalayan yaklaşık 25 devre arkadaşı, Kuzey Irak’a düzenlenen sınır ötesi operasyonda şehit düşen 5 arkadaşının mezarını ve ailelerini ziyaret etmek için organize oldu. İlk olarak geçtiğimiz yıl Aksaray ilindeki Komando Er Yaşar Gençgil’in mezarı ve ailesi ziyaret edilirken, bu sene ise İkizce’nin Düzsöğüt Mahallesi’nde bulunan Piyade Komando Er Hüseyin Akar’ın mezarını ve ailesini ziyaret ettiler.
Devre arkadaşlarıyla sosyal medyada buluştuklarını ve buluşmanın bir anlam teşkil etmesi için bu ziyareti yaptıklarını ifade eden şehidin silah arkadaşı Mutalip Küçük, “Arkadaşlarımızla sosyal medyada buluştuk. Sonrasında arkadaşlara buluşalım ve bu bir anlam teşkil etsin istedik. Bu anlamda da aynı timde görev aldığımız 25 arkadaş bir araya gelerek 1995 yılında vatani görevimizi yaparken şehit düşen 5 arkadaşımızın ailesini ve kabirlerini ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz yıl şehitlerden Yaşar Geçgil’in ailesini ve kabrini Aksaray’da ziyaret ettik. Bu yıl ise Hüseyin Akar arkadaşımızın ailesi ve kabrini ziyaret ediyoruz. Ailesini ve kabrini ziyaret edip acılarını paylaşmaya geldik. Bundan dolayı çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda da diğer şehitlerimizin kabirlerini ve ailelerini ziyaret edeceğiz inşallah. Arkadaşlarımızın çoğu ile 22 yıl sonra burada karşılaştık. Hem arkadaşlarımızla hasret giderdik, hem de şehit ailesinin acısını paylaştık. Bu çok güzel bir olay, bunun bizden sonra ki kuşaklara örnek olmasını diliyorum. Şuan çok hüzünlüyüm, sanki o anı tekrar yaşıyormuş gibi oldum. Bugün buraya bir dayanışma ile bir maneviyat olduğu için böyle bir şey söylediğimde koşa koşa geldiler. Askerdeyken bir birimizi bulma açısından anılar yazmıştık. Bugün burada hem geçmiş olan anılarımızı tazelemiş olduk. Daha önce çekilmiş olduğumuz fotoğraflar vardı. Bunları aileye takdim etmiş olduk” diye konuştu.
Şehidin silah arkadaşlarından olan Ramazan Canpolat, helallik istemeye geldiklerini söyleyerek; “Arkadaşımız şahadet şerbetini içerken helallik alamadık. Bu bizim boynumuzun bir borcuydu. Bunu yerine getiriyoruz. Bugün şehidimizin ailesinden ve kabrini ziyaret ederek kendisinden helallik isteyeceğiz. Allah bize bunu verdi, birlik beraberliğimizi bozmadı” dedi.
Şehidin 66 yaşındaki annesi Nazife Akar, ”Ben evladım geldi diye çok sevindim. Kendimi tutamadım. Çok sağ olun, Allah razı olun. Sizi gelecek diye çok da bekledim” şeklinde konuştu.
Şehidin 67 yaşındaki babası Ramazan Akar ise “Bugün duygum çok büyük. Bugün o günkü devirden daha çok duygulandım. O zamanlarda ağlayamadığımı şimdi ağladım. Duygularım çok büyük, bunu anlatmam mümkün değil” dedi.