Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı’nda PKK ile çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Tokatlı Salih Tortum’un dedesi "Vatan sağ olsun" dedi.
Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı’nda PKK ile çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Uzman Onbaşı Salih Tortum’un Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Yıldıztepe köyünde yaşayan dedesi Salih Tortum’a Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, taziyede bulundu. Dede Tortum, aynı ismi taşıdığı torununa Allah’tan rahmet dileyerek,"Vatan sağ olsun" ifadesini kullandı.
Başkan Vidinel ise hain terör örgütünün milletin direnişi ve dirilişin karşısında milleti sindirmek için provakasyon eylemlerine devam ettiğini ifade ederek, "Zilemizde bir şehidimiz daha var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi’ bir ölürüz bin diriliriz.’ Hepimiz şehit olmaya hazırız. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın. Ama şunu bilsin ki emperyalist güçler her gün şehitlerimiz de olsa bu ülke bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek" şeklinde konuştu.
Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise Zile’nin Çaknakkale’de, Sarıkamış’ta çok şehit veren, vatansever yiğit insanların yaşadığı bir memleket olduğunu ifade ederek, "Yıltıztepe köyümüz de öyledir. Zilemizde şuan itibariyle 54. şehidimiz oldu. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Allah memleketimizi, milletimizi, vatanımızı, bayrağımızı ve bizleri korusun. İnşallah tez zamanda bu teröristler hak ettiği cezayı bulurlar" diye konuştu.
Şehidin cenazesi ailesinin isteği üzerine İstanbul’da defnedilecek.