Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında yaralanan özel harekat polisi Gökhan Özdemir, tedavisinin sürdüğü hastanede şehit düşünce, ailesi tarafından organları 3 kişiye bağışlandı.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 21 Ağustos 2016 tarihinde bölücü terör örgütü PKK’nın zırhlı aracın geçişi sırasında patlattığı bomba sonrası yaralanan 15 günlük özel harekat polisi Gökhan Özdemir (24), tedavi gördüğü Balcalı Hastanesi’nde dün gece hayatını kaybederek şehit oldu. Şehit olduktan sonra baba Sait Özdemir, oğlunun organlarını bağışlamaya karar verdi. Hemen doktorlar şehidin iki böbreğini ve karaciğerini aldı. Şehidin böbrekleri Adana’da Balcalı ve Yüreğir Başkent Hastanesi’nde iki kişiye, karaciğeri ise Gazaintep’te bir kişiye nakledilerek 3 kişiye hayat verdi. Baba Özdemir, oğlunun vatan için şehit olduğunu belirterek, "Dün gece beyin ölümü gerçekleşince başkalarına can vermek için organlarını bağışladım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Şehidin cenazesi ise bugün hastanenin morgundan alınarak Asri Mezarlığa getirildi. Cenaze namazı için hazırlık yapılırken, mezarlığa Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de geldi. Zeybek, şehit babasına başsağlığı diledikten sonra ailenin çok asil bir davranışta bulunduğunu ifade vererek, "Aile vatan için canını veren oğullarının organlarını bağışladı. Şehidimiz önce vatan için canını verdi sonra organları ile hayat verdi" dedi. Baba Özdemir ise oğlunun organlarıyla vatandaşların hayat bulması için bağış yaptıklarını, onun organlarının yaşamasını istediklerini bunun da herkese örnek olması gerektiğini söyledi.
Daha sonra şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında çıkartılarak cenaze namazının kılınacağı alana getirildi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, çok sayıda polis ve komutan katıldı. Namazın ardından cenaze, şehidin silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Bu sırada şehidin yakınları ve annesi Elmas Özdemir gözyaşlarına boğuldu. Özdemir’in cenazesi, toprağa verilmek üzere Gaziantep’in Nurdağı ilçesine götürüldü. Şehidin işletme fakültesi bitirdiği, 1 ay önce polisliğe başladığı öğrenildi.