Diyarbakır’da geçtiğimiz yılın Temmuz ayında, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen trafik polisi Tansu Aydın’ın, Türk vatandaşı olmadığı için maaş bağlanamayan Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın için Başbakanlık harekete geçti. Tuanvi Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 23 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen olayda, trafik kazası tutanağı tutan trafik polisi Tansu Aydın, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilmişti. Memleketi Zonguldak’ta defnedilen şehit polisin Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın’a Başbakanlık destek oldu. Türk vatandaşı olmadığı için maaş bağlanamayan Tuanvi Aydın için, Başbakanlık harekete geçti. Türk Vatandaşlığı Kanunu’na göre evlendikten belirli bir süre sonra Türk vatandaşı olabilen Vu Yhuy Tuanvi Aydın için Başbakan Ahmet Davutoğlu talimat verdi.
Yatağının başucuna eşinin fotoğrafları, polis kıyafeti, şapkasını koyan Tuanvi Aydın, eşinin acısını paylaşan herkese teşekkür etti.
“TÜRKİYE İKİNCİ MEMLEKETİM”
Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kocasının ailesine ve Türk halkına teşekkür eden Tuanvi Aydın’ın paylaşımı yürekleri burktu. Aydın, “Gözyaşlarına boğuldum. Çünkü herkes bana yardımcı oldu. Başbakan’a teşekkür ediyorum. Benim için yasaları değiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Türkiye benim ikinci memleketim. Teşekkür ediyorum kocamın ailesi, kocamın arkadaşları. Teşekkür ediyorum Türk halkına teşekkür ederiz. Bana yardımcı olduğunuz ve destekleriniz için teşekkür ediyorum. Çok takdir ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Tuanvi Aydın, Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşı oldu.