DENİZLİ (İHA) – 2015 yılında Iğdır’da şehit düşen Çevik Kuvvet Polisi Hasan Eser’in anne ve babası darbe girişimine karşı devam eden ‘demokrasi nöbeti’ne destek veriyor.
15 Temmuz darbe girişimine karşı, Denizli’de tutulan demokrasi nöbetine Eylül 2015’te Iğdır’da şehit düşen Çevik Kuvvet Polisi Hasan Eser’in anne, babası Sevgi ve Serdal Eser de her gün katılarak destek veriyor. Şehit ailesi, Merkezefendi Belediyesi tarafından açılan stantta vatandaşlara dondurma ikramı yapıyor.
Şehit babası Serdar Eser, vatandaşlarla beraber milli iradeye sahip çıktıklarını belirterek "Burada tüm vatandaşlarla beraber, 19 günden beri demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Halkımızla beraberiz, milli iradeye sahip çıkıyoruz. Gururluyuz, mutluyuz, bunu devam ettireceğiz, Allah nasip ederse, sonuna kadar da buradayız. Birlik ve beraberlik içinde sıkıntılarımızı çözmeye çalışacağız. Vatan millet için hepimiz buradayız. Her gün güvenlik güçleri için dua ediyoruz. Bu olaylar bir an önce bitse çok iyi olacak. Bol bol dua ediyoruz, şu an yapacak bir şeyimiz yok" diye konuştu.
"Allah tüm milletimize, devletimize güç kuvvet versin"
19 gündür yorulmadan vatan için geldiklerini vurgulayan Şehit annesi Sevgi Eser, "Biz de burada demokrasi nöbetinde beraberiz. Vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğü için, hep beraber burada nöbetteyiz. Allah tüm milletimize, devletimize güç kuvvet versin. Güvenlik güçlerimizi, askerimizi, polisimizi korusun, onlara yardımcı olsun. Güvenlik güçlerimiz için hep duacıyız. Benim oğlum da polisti, şehit oldu. Onlar için hep dua ediyoruz" dedi.
15 Temmuz’dan beri Delikliçınar Meydanı’nda vatandaşlarla beraber nöbete aralıksız devam ettiklerini beliren Muhammet Subaşıoğlu, "Demokrasimize sahip çıkma, milli iradeye sahip çıkma, yani kendi irademize sahip çıkma adına nöbetteyiz. Zaman zaman böyle çok farklı misafirimiz oluyor. Geliyorlar ama bugün özel olarak bizimle beraberler. Merkezefendi şehitlerimizden Hasan Eser kardeşimizin anne ve babası Sevgi ile Serdal beyle beraber bugün nöbetimizi gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Şehit ailelerin ilk günden beri burada nöbete katıldıklarını belirten Subaşıoğlu, "Maalesef bu iki gün içerisinde Güneydoğu’da şehitlerimiz oldu, onların haberlerini aldık. Öncelikle şehitlerimizin ruhu şad olsun diyorum. Bugün burada kolayca bulunabiliyorsak, konuşabiliyorsak her şeyden önce bunu şehitlerimize borçluyuz. Ama ne mutlu ki bize bir evladını bu vatan uğruna şehit vermiş bir ailelerimiz de bilfiil bu işin, bu nöbetin içerisinde yer alıyorlar. O yüzden ben şehit ailemize çok teşekkür ediyorum. Bizi onurlandıran, gururlandıran gayet güzel bir nöbet. Ben ailemize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.