Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Anneler Günü’nde şehit annelerini EXPO 2016 Antalya’yı gezdirdi.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Anneler Günü dolayısıyla Burdur’daki tüm şehit annelerini EXPO 2016 Antalya ve Düden Şelalesini de kapsayan gezide ağırladı. Sabah erken saatlerde Burdur’dan hareket eden şehit anneleri önce EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etti. EXPO Kulesi önünde fotoğraf çekilen şehit anneleri daha sonra alanda bulunan Osmanlı eserleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. EXPO alanında bulunan il ve ülkelere ait stantları da inceleyen şehit annelerine yöresel tatlar ikram edildi.
DÜDEN ŞELALESİNİ GEZDİLER
EXPO 2016 ziyareti sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Düden Şelalesi’ni de gezen şehit anneleri şelaleyi ilk kez gördüklerini, EXPO alanını da beğendiklerini ve geziden çok memnun kaldıklarını söyledi.
BUCAK’TA AKŞAM YEMEĞİ
Şehit anneleri gezi sonrası ise Bucak Kent Ormanı’nda MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından verilen yemeğe katıldı. Programa Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın eşi Şerife Korkmaz, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Hüseyin Dalğar ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç da katıldı.
Program sonunda şehit annesi Vesile Alyanak oğlu için yazdığı şiiri okudu. Tüm şehit annelerini duygulandıran şiir sonrası Rektör Korkmaz ve eşi Şerife Korkmaz şehit annelerinin ellerini öperek hediye takdim etti.