Van’ın Çaldıran ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Astsubay Aydın Eryılmaz, Balıkesir’de son yolculuğuna uğurlandı. Bir yandan gelinini teselli eden şehit annesi Hatice Eryılmaz, "Oğlumun silahını bana verin, ben de savaşırım" diyerek herkesi ağlattı.
Şehit Astsubay Aydın Eryılmaz, Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Şabanlar kırsal mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi önce baba ocağına götürülerek helallik alındı. Daha sonra tören alanına getirilen al bayrağa sarılı tabutun başında gözyaşları sel oldu. Şehidin babası Bayram Eryılmaz metanetini korurken, şehidin annesi duygu dolu kelimeler ile oğluna seslendi. Anne Hatice Eryılmaz, "Oğlum, kınalı kuzum benim. Oğlumun silahını verin bana, ben de savaşırım. Beni Van’a götürün. Bayramda gelemeyeceğim anne dedi. Benim düğünüm, bayramım bugün" diye göz yaşlarına boğuldu.
Şehidin eşi Çiğdem Eryılmaz’ın ağladığını gören anne Hatice Eryılmaz, gelinine sarıldı. Gelinini teselli eden Anne Eryılmaz, "Ağlama kızım, Aydın burada, bak bana, Aydın burada" dedi.
Gözyaşlarının sel olduğu cenazeye şehit Aydın Eryılmaz’ın silah arkadaşları da katıldı. Anne Hatice Eryılmaz’a sarılan şehidin arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. "Biz de senin oğlunuz" diyen askerlere anne Eryılmaz’ın cevabı, "Sen de benim oğlumsun" oldu.
Şehidin cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.