Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada başından yaralanarak 17 gün tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) dün şehit olan Özel Harekat Polisi Hakan Yurtoğlu’nun naaşı memleketi Sivas’a getirildi. Şehidin annesi Şemsi Yurtoğlu’nun ağıtları yürekleri dağladı.
1 Nisan’da Nusaybin’de PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu başından yaralanan evli ve iki çocuk babası 26 yaşındaki Özel Harekat Polisi Hakan Yurtoğlu, 17 gündür tedavi gördüğü GATA’da dün saat 19.00 sıralarında şehit oldu. Erzurum Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevliyken geçici görevle Nusaybin’e giden Yurtoğlu’nun cenazesi askeri uçakla memleketi Sivas’a getirildi. Şehidin, Türk Bayrağı’na sarılı naaşını Sivas Valisi Alim Barut, 5’inci Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celalettin Sağır, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, şehidin yakınları, meslektaşları ve ailesi karşıladı.
Polis mangası tarafından askeri uçaktan indirilen Yurtoğlu’nun naaşı cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ayşe Yurtoğlu da eşinin cenazesi ile birlikte geldi. Şehit eşi oğlu Muhammed Taha’ya sarılarak gözyaşı döktü. Şehit özel harekat polisin 3 yaşındaki oğlu Muhammed Taha da babasını, yakınlarının kucağında karşıladı. Şehidin annesi Ayşe Yurtoğlu uzun süre yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Şehit annesinin ağıtları yürekleri dağladı. Şehit yakını Tufan Şen Türk bayrağı açarak, "Allah rızası için bitsin bu işkence, bir damla şehit kanını dünyaya değişmem" diyerek teröre tepki gösterdi. Şehidin naaşı, karşılamanın ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna götürüldü.
Mustafa ve Şemsi Yurtoğlu çiftinin 6 çocuğundan 3’üncüsü olan Özel Harekat Polisi Yurtoğlu’nun eşi Ayşe Yurtoğlu’ndan 3 yaşında Muhammed Taha ve 1 yaşında Yusuf Emin adlı iki çocuğu bulunuyor.
Şehidin cenazesi ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan Polis Şehitliği’nde defnedilecek.