Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lıların yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı patlatması sonucu şehit olan er Orhan İkrarlı, memleketi Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Söylemez Mahallesinde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşlarıyla defnedildi.
Terhisine iki gün kala PKK’lıların saldırısı sonucu şehit olan er Orhan İkrarlı’nın cenazesi, öğle saatlerinde memleketi Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Söylemez kırsal mahallesine getirildi. Orhan İkrarlı şehit düştüğünde Konya’da mevsimlik tarım işçisi olarak patates tarlasında çalışan annesi Halime, babası Kamil, eşi Zeynep ve 2 yaşındaki oğlu Kenan, yetkililer tarafından dün akşam saatlerinde şehidin babaevinin bulunduğu Güzelpınar kırsal Mahallesine getirildi.
Şehit Kürtçe ağıtlarla karşılandı
Ailesi ve yakınları şehidin al bayrağa sarılı tabutunu gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla karşıladı. Evin önüne getirilen şehidin tabutuna sarılan annesi Halime, babası Kamil, eşi Zeynep ve kız kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Şehidin halasının kucağındaki 2 yaşındaki oğlu Kenan ise etrafına ve Türk bayrağına sarılı tabuta bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştı.
"Ağlayıp o hainleri sevindirmeyeceğim"
Acılı eş, şehit kocasının tabutuna son defa sarılarak, ’’Ağlamayacağım, o hainleri sevindirmeyeceğim. Bunu yapanlar Kürt değil, biz de Kürt’üz" dedi. Tabuta sarılan şehidin eşi fenalaşarak bayılırken annesi ise ağlamayacağını belirterek bunu yapanların Kürt olmadığını söyledi. Kendilerinin de Kürt olduğunu söyleyen anne Halime, "Biz de Kürt’üz, neden biz kimseyi öldürmüyoruz" diyerek Kürtçe ağıt yaktı.
Evde bir süre bekletilen şehidin cenazesi, namazın kılınacağı alana götürüldü. İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Kaymakam Vural Karagül, Emniyet Müdürü Serkan Odabaş, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, askeri erkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı.
"Terörün kökünü kazıyacağız"
Cenazede konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, terörü lanetledi. Aileye ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Vali Tuna, terörün kökünü kazıyacaklarını belirtti. Devlet olarak bütün imkanlarıyla şehidin ailesinin yanında olacaklarını belirten Vali Tuna, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Eşinin şehit olurken başında olan kepini taktı
Konuşmanın ardından cenaze namazının kılındığı esnada Zeynep İkrarlı eşinin kepini takarak tabuta uzun süre baktı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde mezarlığa götürülerek defnedildi.
Aile geçimini ırgatlık yaparak karşılıyor
Dördü kız, ikisi erkek 6 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olan Orhan İkrarlı’nın 2 yaşında Kenan isminde bir oğlu olduğu ve terhisine iki gün kala şehit düştüğü öğrenildi. Maddi durumunun iyi olmadığı öğrenilen ailenin geçimlerini sağlamak için her yıl mevsimlik işçi olarak Türkiye’nin değişik illerine gidip çalıştıkları belirtildi.