Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen gözyaşları içerisinde toprağa verildi.
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde görevliyken geçici görevle Nusaybin’e giden ve dün terörle mücadele çalışmaları kapsamında Fırat Mahallesi’nde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan evli ve bir çocuk babası Piyade Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen’in (34) cenazesi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alındıktan sonra askeri manga eşliğinde Ulu Camii’ne getirildi. Cenaze namazına Sivas Valisi Alim Barut, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celalettin Sağır, AK Parti Sivas Milletvekilleri Habip Soluk, Selim Dursun, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, şehidin yakınları, meslektaşları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin babası Şener Gençleşen oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin yakınları da uzun süre tabuta sarıldı. Şehidin eşi Dudu Özmen Gençleşen ve kız kardeşleri birbirlerine sarıları uzun süre gözyaşı döktü.
İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehit naaşı tekbirler eşliğinde asker manga tarafından omuzlara alınarak top arabasına konuldu. Askeri yürüyüşün ardından şehidin cenazesi cenaze aracına konularak Yukarı Tekke Mezarlığı’na götürüldü. Yapılan duanın ardından şehidin naaşı gözyaşları içerisinde garnizon şehitliğinde toprağa verildi.