MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezi, bölge halkına tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ Bölgesindeki Diş Hastanesinin üst tarafında faaliyete başlayan Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezi, Büyükşehir Belediyesinin dokuzuncu eğitim merkezi oldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren eğitim merkezinde halıcılık ve sanat kurslarının yanı sıra ortaokul öğrencilerine yönelik TEOG rehberliği ve etüt imkanı da sunuluyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gencay, merkez önünde düzenlenen tanıtım programında, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin isimlerinin konferans salonu ve eğitim merkezlerine verilerek yaşatıldığını belirtti.

Merkez hakkında bilgi veren Gencay, şöyle devam etti:

"Aziz şehitlerin hatıralarını yaşatmak için Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyemize ait konferans salonu ve eğitim merkezlerimize 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizin isimlerini veriyoruz. 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit edilen Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi 2. Ordu karşısında bulunan konferans salonuna, 15 Temmuz şehitlerinden Malatyalı Engin Tilbaç ve Ramazan Sarıkaya'nın isimleri de Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet vermekte olan eğitim merkezlerimize verilerek şehitlerimizin isimleri bu mekanlarda yaşatılmaktadır. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle yad ediyoruz."

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, ilk faaliyetlerde başarı gösteren 10 öğrenciye ise bisiklet hediyeleri teslim edildi.