Mardin’deki terör saldırısında şehit olan Aydınlı Jandarma Er Orkun Alp Arslan, yarın son yolculuğuna uğurlanacak. 20 gün sonra izne gelmeyi planlayan 7 aylık asker Arslan’ın şehit olmadan iki saat önce nişanlısıyla görüştüğü ortaya çıktı.
Mardin’de Sultan Şeyhmus beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan terör saldırısında şehit olan Jandarma Er Orkun Alp Asrlan’ın (21) baba ocağında büyük hüzün yaşanıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulan ve Türk bayraklarıyla donatılan şehidin evine, Efeler İlçe Kaymakamı İzzettin Sevgili, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş taziye ziyaretinde bulundu.
1980 askeri darbesi sırasında Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevinde bulunan Süleyman Arslan ve Feray Arslan çiftinin tek çocuğu olan şehit Jandarma Er Orkun Alp Arslan’dan gelen acı haber üzerine baba ocağına gelen yakınları büyük üzüntü yaşadı. Acemiliğini Hatay’ın Serinyol ilçesinde yapan 7 aylık asker Arslan’ın 20 gün sonra izne gelmeyi planladığı ve Kasım ayında ise teskere alacağı öğrenildi.
Jandarma Er Orkun Alp Arslan’ın şehit düşmeden 2 saat önce, 12 Nisan 2015 tarihinde nişanlandığı ve evlilik hayalleri kurduğu İnanç Dolduran ile görüştüğü ifade edildi. Arslan’ın nişanlısına iyi olduğunu ve önceki günlerde teröristlerce birliğine taciz ateşi açıldığını söylediği bildirildi.
Mardin’de yarın düzenlenecek törenin ardından hava yoluyla memleketine gönderilecek olan şehit Jandarma Er Orkun Alp Arslan’ın naaşını yarın ikindi namazını müteakip Efeler Beycami’de düzenlenecek törenin ardından Kemer Mezarlığı Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanacak.