Diyarbakır’ın Sur ilçesinde eşi Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in şehit olmasından 3 ay sonra çocuğunu dünyaya getiren Leyla Özdemir, TBMM’de dokunulmazlık teklifinin kabul edilmesiyle ilgili, Hak yerini bulsun. Artık canlar yanmasın dedi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonda Ocak ayında şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in 24 yaşındaki eşi Leyla Özdemir, dokunulmazlık teklifinin 376 oyla referandumsuz kabul edilmesiyle ilgili konuştu. Eşinin şehit olmasından ardından 26 Nisan’da çocuğunu dünyaya getiren ve eşinden kendisine Umut Nuh Özdemir adında bir emanet kaldığını ifade eden şehit eşi Leyla Özdemir, “Çok şükür tutunacağım bir dalım var. Eşimden bana bir emanet kaldı. Eşime çok teşekkür ederim, mekanı cennet olsun. Canımızı yakanların canı yansın. Başka analar ağlamasın, başka çocuklar ağlamasın. Yeter” dedi.
Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuşan şehit eşi, “Fazla bir şey söylemeye de gerek yok. Hak yerini bulsun artık. Artık canlar yanmasın. Sonuçta herkes kardeş, bu düşmanlık neden. Benim tek acıdığım bu geride kalan bu çocuklar. Bunların hesabını nasıl verecekler” diye konuştu.